Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 3536 / 577 / 1
Zgadzam się ze zgiętym muchomor sam Rzuca się w oczy przeważnie w zagajnik brzozowy albo młodych laskach rzadkich
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 296 / 19 / 0
Gdzieś mi się kiedyś obiło, że po muchomorze nie powinno sie jeść produktów mlecznych ze względu na większą szkodliwość na wątrobę. Czy jest w tym choć trochę prawdy? Znalazłem już w tym roku kilka nierobaczywych kapeluszy i właśnie dziś sobie zjem dwa suszone.
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 2193 / 365 / 0
Mleka to wg nie warto pić.. szczególnie w dzisiejszych czasach,
bo samo w sobie jest toksyczne.
Ale jak opierdolisz trochę serka, raczej nic Ci się nie stanie.
W mojej opinii najlepiej do takich tripów jeść surowe rzeczy. (tj warzywa, owoce, zioła)

Napisz koniecznie jakie były efekty po kapeluszkach :diabolic: :yay:
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 296 / 19 / 0
Trochę słabo podziałały, widocznie za mało wziąłem, ale to była próba bo mówi się wiele o tym że sierpniowe muchomory są najmocniejsze. Jedynie śniło mi się kilka dziwnych snów. Na przykład że jeździłem na desce (bez kółek) wokół jakiegoś akademika, chodziłem w kółko po pomieszczeniach i jeden uczeń mi wytłumaczył, że nauczyciele tutaj nie zwracają uwagi na to czego bym się nauczył jak namaluje na ścianie wzory umbrą i wysłał mnie na poszukiwanie kwiatów do tego barwnika. Na koniec przed przebudzeniem byłem na jakiejś sali gdzie jakby konkurowały dwie grupy uczniów. W jednej byłem ja a w drugiej przewodniczącym był Mefistofeles. Doprowadziłem do tego że jego pomocnicy przynieśli mu brudną wodę z rowu do czarów i się na nich wściekł. Tłumaczył że straci punkty many dla sprawy sprzedał by dziecko własnej córki. Miałem pióra gołębie zielone szare i białe podobnie inni uczniowie z mojej grupy i mieliśmy jakoś pokonać tamtą grupę, plan był już ułożony ale nie zdążyłem tego zrobić bo Mefistofeles wydzierał się i już kombinowałem ale matka mnie zbudziła. %-D Sny po muchomorach zwykle są pokręcone i dziwne ale przy tym silnie realne i przestrzenne.
  • 2193 / 365 / 0
No a wizualnie/mentalnie były jakieś zmiany ?
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 296 / 19 / 0
Siedziałem przed kompem, słuchałem jakiejś muzyki. Za to jak rano wyruszyłem do lasu to spędziłem tam z 10 godzin na zbieraniu różnych grzybów. Za mała trochę dawka muchomora na jakieś ciekawsze akcje. Zresztą zawsze mam tak że prawdziwe tripy po muchomorze dzieją się we śnie. Teraz nawet przed snem nie miałem charakterystycznych muchomorowych pulsowań. Nie zabrały mnie daleko no bo to w sumie był tylko jeden średni i jeden mały muchomor.
  • 2897 / 613 / 10
Czym są te "charakterystyczne pulsowania"? Potrafisz to bardziej szczegółowo wyjaśnić?
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 848 / 286 / 0
Ostatnio zrobiłem wywar ze świeżych grzybów. Był naprawdę ohydny, ale jakoś dałem radę wypić. Niestety podczas tripa i po nim miałem potężne nudności. Teraz sam zapach suszonych Amanit wywołuje u mnie nudności i chęć na wymioty.
Znalazłem w szafie dwa suszone kapelusze z tamtego roku, ale nie mam jak ich zjeść. Mógłbym porozrywać kapelusze i załadować je w kapsułki, ale nie wiem czy starczyło by mi kapsułek na jednego kapelusza.
Może mi ktoś podpowiedzieć, co umożliwi mi konsumpcję tych grzybków?
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 1 / / 0
Jeśli zamrożę suszone kapelusze to rok wytrzymają bez odczuwalnych strat?
Są jakieś zauważalne różnice w przypadku suszenia w piekarniku, a innym sposobem?
Przejrzałem trochę wątek i zdania są różne. Jedni piszą o temperaturze, aby przyspieszyć dekarboksylację kwasu ibotenowego, inni, że w zupełności wystarczy osuszenie ,,na wiór". Najchętniej wrzuciłbym do suszarki na zimne powietrze na kilka godzin, a następnie do piekarnika na kilkadziesiąt minut. Z drugiej strony taka obróbka ma na pewno jakiś wpływ na stabilność muscymolu.
Co robić?
Jak żyć?
  • 296 / 19 / 0
Najlepiej je suszyć z początku w wyższej temperaturze a później w coraz niższej. Inaczej tracą moc a w dodatku cały dom będzie walił wtedy muchomorami. Za mocno spieczone słabo działają albo i wcale.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.