Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 17 / 1 / 0
Jak robić to z głową? Chcę brać to ok 3-4 razy w tygodniu w dawkach po 20tab, lub 200mg. Słyszałem, że magnez jest dobrym wspomaganiem, oraz Witamina C i E jako antyoksydant. Macie jeszcze jakieś pomysły, żeby móc funkcjonować normalnie i być zdrowym i pełnym energii oraz brać tyle, ile opisałem powyżej?

Dzięki
Coddy
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2017 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono brzmienie tematu
  • 5031 / 863 / 0
Masz proszę Cię Linka do harm reduction dysocjantów:

https://wiki.tripsit.me/wiki/Dissociati ... _Reduction
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 119 / 8 / 0
31 sierpnia 2017ledzeppelin2 pisze:
Piszą tam, że overuse może powodować rabdomiolizę, rozpad mięśni. Myślicie, ze czym to jest spowodowane? Tak konkretnie. I ewentualnie jak temu zapobiegać.
  • 1 / / 0
24 listopada 2019LowRoar pisze:
31 sierpnia 2017ledzeppelin2 pisze:
Piszą tam, że overuse może powodować rabdomiolizę, rozpad mięśni. Myślicie, ze czym to jest spowodowane? Tak konkretnie. I ewentualnie jak temu zapobiegać.
Temat asocjacji narkotyków generalnie, a tym bardziej DXM, z rabdomiolizą, nie jest jeszcze dobrze przebadany i nie znajdziesz w Internecie opracowań na ten temat, a jedynie opracowania mówiące, że przy stosowaniu tej i tej substancji jest takie ryzyko.

Po więcej odsyłam np. tu:
  • 119 / 8 / 0
Nie wiem czy to dobry dział, prawdopodobnie nie, ale serio nie wiem gdzie miałbym zapytać. Chodzi mi konkretnie o glicynę. Jaki ma wpływ przy używaniu antagnistów NMDA? Glicyna jest co-agonistą niby, ale to nie jest takie jednoznaczne z tego co wiem. Ktoś może coś?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.