Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: fidolip »
Kurde, ale się tych tematów o syntezie methcata z efedryny zrobiło. W jednym poście (23.X; 'Metykaton dożylnie') czytam

[quote=""opiate warrior""]
Warto dodać, że w przepisie można zamiast Sudafedu zastosować zamiennik - Acatar Acti-Tabs (thx CTX!). Kosztuje sporo taniej bo jakieś ~10zł (Sudafed ~13zł), skład ma prawie identyczny (12 tabl. x 60mg), z tym, że dodali tam mikroskopijne ilości antyhistaminy - chlorowodorku triprolidyny (2,5mg) - taka mała ilość nie szkodzi (prawdopodobnie rozpada się podczas przebiegu reakcji). Inne zalety]

i dopiero po zrobieniu dzisiaj błędu i próbie (nie ważne udanej czy nie :P) uzyskania methcata z Acataru (+ wszamaniu produktu owej próby) znajduję taką informację (24.X; 'Efedryna czy metkatynon'):

[quote=""opiate warrior""]
*Gorąco nie polecam* stosowania do syntezy leku Acatar Acti-Tabs ...
W ciągu *4h* od wypicia produktu syntezy *ani razu* nie sikałem (pusty pęcherz!!!) a piję na prawdę dużo wody... W pewnym momencie zacząłem czuć się jakby struty (prawdopodobnie toksynami, których nie filtrowały nerki). Dopiero po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. ... itd.
[/quote][/quote]

I faktycznie, właśnie zdałem sobie sprawę, że dzisiaj od rana nie sikałem, mdliło mnie niezłą chwilę, a przy okazji poleciało mi ostro po humorze (nie wiem, czego to efekt, może zbyt dużego nastawienia się na fazowanie, którego zupełnie nie poczułem - pewnie zwaliłem syntezę).

Tak czy siak, prośba do któregoś z modów - nie dałoby rady zebrać tych tematów o uzyskiwaniu metkatynonu w jedną całość? A może ktoś podjąłby się napisania jakiegoś FAQ? IMO tak być nie może, że ktoś pisze w jednym wątku, że dany lek jest ok, a dzień później w INNYM wątku wycofuje się z tego stwierdzenia nie zmieniając pierwszego posta..

opiate warrior, nie zrozum mnie źle - nic do Ciebie nie mam, za nic nie mam do Ciebie żalu, ani nic takiego. Masz spore doświadczenia z metkatynonem i się nimi dzielisz, za co Ci chwała. Ja postępowałem wg. Twoich porad z własnej woli i będąc świadomym ryzyka. Ale sam przyznaj, że to trochę dezinformujące i niebezpieczne, i na przyszłość możnaby próbować unikać takich niespodzianek. Na szczęście tym razem skończyło się tylko na lekkich mdłościach, trochę obolałych nerkach, niesikaniu i zwalonym humorze.:-)
  • 622 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: opiate warrior »
fidolip pisze:
IMO tak być nie może, że ktoś pisze w jednym wątku, że dany lek jest ok, a dzień później w INNYM wątku wycofuje się z tego stwierdzenia nie zmieniając pierwszego posta..
Temu "komuś" niestety nie działa opcja edytuj ]opiate warrior, nie zrozum mnie źle - nic do Ciebie nie mam, za nic nie mam do Ciebie żalu, ani nic takiego. Masz spore doświadczenia z metkatynonem i się nimi dzielisz, za co Ci chwała. Ja postępowałem wg. Twoich porad z własnej woli i będąc świadomym ryzyka. Ale sam przyznaj, że to trochę dezinformujące i niebezpieczne, i na przyszłość możnaby próbować unikać takich niespodzianek. Na szczęście tym razem skończyło się tylko na lekkich mdłościach, trochę obolałych nerkach, niesikaniu i zwalonym humorze.:-)[/quote]

Spróbuję zrobić jeszcze raz (teraz właśnie) methcat z Acataru - zostały mi jeszcze 2 opakowania Acataru... Po południu napiszę jak z efektami.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bezelxD »
no to ja się już zupełnie pogubiłem....... w końcu z czego jest lepiej zrobić methcath, z sudafedu, z tussipectu, z cirrusu czy z acataru????
Uwaga! Użytkownik bezelxD nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
@bezelxD, wlaśnie próbujemy ustalić.;-) póki co najbezpieczniej (niekoniecznie najwygodniej) zostać chyba przy sudafedzie.
Ostatnio zmieniony 25 października 2007 przez fidolip, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 223 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: neta »
najlepiej nie z zadnych tablet,a środków,którym głównym składnikiem jest chlorowodorek efedryny i woda,ale sudafed i inne szajsy,bo tak trzeba je określić wychodzą poprostu taniej
Uwaga! Użytkownik neta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: opiate warrior »
Dzisiaj znowu zrobiłem z 2 paczek Acataru i znowu efekt ten sam (zahamowanie szczania)...
najlepiej nie z zadnych tablet,a środków,którym głównym składnikiem jest chlorowodorek efedryny i woda,ale sudafed i inne szajsy,bo tak trzeba je określić wychodzą poprostu taniej
Ale takie to są chyba tylko na receptę... Ja znam jeden taki preparat - Efrinol. Kropelki do nosa, składające się głównie z efedryny i wody. Odrazu można użyć do syntezy :)
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Dwa razy ptóbowałem i dwa razy nic nie poczułem (dopiero po jakimś czasie tylko trochę mnie mdłości brały). Za pierwszym razem zmieszałem miał tabletkowy (acatar) z KMnO4 i dodałem do tego ocet (potem jak zgęstniało i zacząłem czuć zapach marcepanu dodałem trochę wody), za drugim razem najpierw rozpuściłem miał (sudafed) w ok 30-35ml letniej wody, KMnO4 w 20ml ciepłej i dopiero dodałem. Za pierwszym razem dałem temu b. krótko postać (może mój błąd), ale za drugim wypiłem dopiero po ok 45min stania tego w misce zimnej (z kranu). Zero efektów. Inna sprawa, że z tych stymulantów które próbowalem (pseudoefedryna, dwie próby z metkatynonem i trzy razy małe/średnie dawki fety) żaden nie dał mi praktycznie nic, z wyjątkiem usuwania senności.

Robię jeszcze jedno podejście do tej syntezy. Mam jedno pytanie: lepiej za dużo, czy za mało KMnO4? albo może da się jakoś sensownie ów odmierzyć? na paczkę sudafedu zdaje się powinno być ok 250mg KMnO4, ale w przepisie Sz.K. mówi on o 1/3 łyżeczki, a to chyba sporo więcej niż .25g?
Ostatnio zmieniony 25 października 2007 przez fidolip, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 223 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: neta »
Ale takie to są chyba tylko na receptę... Ja znam jeden taki preparat - Efrinol. Kropelki do nosa, składające się głównie z efedryny i wody. Odrazu można użyć do syntezy
to lepszy wybór niż z tablet,mój ulubiony,a przygotować można wedle uznania ;)
jeszcze jest chlorowodorek efedryny w płynie poprostu ale efrinol można załatwić bez problemu u każdego internisty
z tym że Efrinol 2% ma 200mg efedryny i mocniejszego niestety nie ma,więc jeśli chodzi o koszty wychodzi tak sobie
Uwaga! Użytkownik neta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bezelxD »
no a jeżeli jednak chcę zrobić z tablet (niestety juz je kupilem) to jak to jest : czy trzeba po rozkruszeniu ich jescze jakos wyekstraktować pseudoefedryne czy poprostu pokruszyc i prowadzic reakcje dalej??? jeżeli trzeba jednak ja wyekstraktować to jak i czym to zrobić???
Uwaga! Użytkownik bezelxD nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
To wszystko już jest napisane leniu przebrzydły, poszukaj sobie.
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.