Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
[quote=""opiate warrior""]
Warto dodać, że w przepisie można zamiast Sudafedu zastosować zamiennik - Acatar Acti-Tabs (thx CTX!). Kosztuje sporo taniej bo jakieś ~10zł (Sudafed ~13zł), skład ma prawie identyczny (12 tabl. x 60mg), z tym, że dodali tam mikroskopijne ilości antyhistaminy - chlorowodorku triprolidyny (2,5mg) - taka mała ilość nie szkodzi (prawdopodobnie rozpada się podczas przebiegu reakcji). Inne zalety]
i dopiero po zrobieniu dzisiaj błędu i próbie (nie ważne udanej czy nie :P) uzyskania methcata z Acataru (+ wszamaniu produktu owej próby) znajduję taką informację (24.X; 'Efedryna czy metkatynon'):
[quote=""opiate warrior""]
*Gorąco nie polecam* stosowania do syntezy leku Acatar Acti-Tabs ...
W ciągu *4h* od wypicia produktu syntezy *ani razu* nie sikałem (pusty pęcherz!!!) a piję na prawdę dużo wody... W pewnym momencie zacząłem czuć się jakby struty (prawdopodobnie toksynami, których nie filtrowały nerki). Dopiero po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. ... itd.
[/quote][/quote]
I faktycznie, właśnie zdałem sobie sprawę, że dzisiaj od rana nie sikałem, mdliło mnie niezłą chwilę, a przy okazji poleciało mi ostro po humorze (nie wiem, czego to efekt, może zbyt dużego nastawienia się na fazowanie, którego zupełnie nie poczułem - pewnie zwaliłem syntezę).
Tak czy siak, prośba do któregoś z modów - nie dałoby rady zebrać tych tematów o uzyskiwaniu metkatynonu w jedną całość? A może ktoś podjąłby się napisania jakiegoś FAQ? IMO tak być nie może, że ktoś pisze w jednym wątku, że dany lek jest ok, a dzień później w INNYM wątku wycofuje się z tego stwierdzenia nie zmieniając pierwszego posta..
opiate warrior, nie zrozum mnie źle - nic do Ciebie nie mam, za nic nie mam do Ciebie żalu, ani nic takiego. Masz spore doświadczenia z metkatynonem i się nimi dzielisz, za co Ci chwała. Ja postępowałem wg. Twoich porad z własnej woli i będąc świadomym ryzyka. Ale sam przyznaj, że to trochę dezinformujące i niebezpieczne, i na przyszłość możnaby próbować unikać takich niespodzianek. Na szczęście tym razem skończyło się tylko na lekkich mdłościach, trochę obolałych nerkach, niesikaniu i zwalonym humorze.:-)
fidolip pisze:IMO tak być nie może, że ktoś pisze w jednym wątku, że dany lek jest ok, a dzień później w INNYM wątku wycofuje się z tego stwierdzenia nie zmieniając pierwszego posta..
Spróbuję zrobić jeszcze raz (teraz właśnie) methcat z Acataru - zostały mi jeszcze 2 opakowania Acataru... Po południu napiszę jak z efektami.
najlepiej nie z zadnych tablet,a środków,którym głównym składnikiem jest chlorowodorek efedryny i woda,ale sudafed i inne szajsy,bo tak trzeba je określić wychodzą poprostu taniej
Robię jeszcze jedno podejście do tej syntezy. Mam jedno pytanie: lepiej za dużo, czy za mało KMnO4? albo może da się jakoś sensownie ów odmierzyć? na paczkę sudafedu zdaje się powinno być ok 250mg KMnO4, ale w przepisie Sz.K. mówi on o 1/3 łyżeczki, a to chyba sporo więcej niż .25g?
Ale takie to są chyba tylko na receptę... Ja znam jeden taki preparat - Efrinol. Kropelki do nosa, składające się głównie z efedryny i wody. Odrazu można użyć do syntezy
jeszcze jest chlorowodorek efedryny w płynie poprostu ale efrinol można załatwić bez problemu u każdego internisty
z tym że Efrinol 2% ma 200mg efedryny i mocniejszego niestety nie ma,więc jeśli chodzi o koszty wychodzi tak sobie
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.