Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Przeniesiono z wątku ogólnego~Duce
12 sierpnia 2017Zduty pisze: A to nie jest tak, że gdy dopadają mdłości to na ogół już po wchłonięciu większości dexa?
12 sierpnia 2017Dextem pisze:Myślę, że w większości przypadków tak. Jak zaczynałem swoją przygodę z DXM to wymiotowanie nie osłabiało mi fazy nic a nic. Za to pomagało uspokoić żołądek. Bo jak zbytnio powstrzymywałem to mnie przez całego tripa mdliło.12 sierpnia 2017Zduty pisze: A to nie jest tak, że gdy dopadają mdłości to na ogół już po wchłonięciu większości dexa?
Mi osobiście po rzyganiu zawsze faza się zmniejszała co najmniej o połowę, a rzadko kiedy nawet całą fazę rzyganie neutralizowało.
mysle ze jesli rzygacie do godziny od przyjecia, to na pewno cos stracicie. zas jesli mina np 2h to juz bardzo niewiele albo nic.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Kiedyś też wymiotowalem, ale od kiedy dużo pije do tabletek to nic mi nie jest. Chyba stężenie dexa w żołądku jest mniejsze i łatwiej przechodzi przez żołądek
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.