Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1360 / 180 / 0
Ktos tam pisal na poprzedniej stronie, ze najwieksza dawka DHC to 120mg. Obecnie nie ma juz 120-tek, zostaly tylko 60-tki i 90-tki. Po tym jak 120-tki przestaly byc refundowane zniknely z produkcji.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 103 / / 0
wogóle jakoś tak mi się wydaje, że ostatnio trochę mniej dhc jest w obiegu, nie mówię o aptekach, tylko obiegu "pozaaptecznym", mniej ogłoszeń w necie, dawno nikt też nie miał u mnie dostępnego, chyba, że tylko w wlkp taka bieda
"Do bramy bo pada deszcz, zaćpiesz przejdzie dreszcz i znów przed życiem pęknie strach, Twój strach, który Cię zmusza, aby ćpać"
  • 2116 / 632 / 0
W samych aptekach również w 95% przypadków trzeba zamawiać, choć w większych miastach znajdzie się jedno czy dwa miejsca, gdzie będą od ręki. Co do procedur - w jednej z dowodu nie spiszą, w jednej będą chcieli zobaczyć już po sprowadzeniu, przy samym odbiorze.

Nie wiem, czy apteka, która nie chce zobaczyć dowodu wykonuje wszystko poprawnie, w sensie zgodnie z procedurami - natomiast doskonale wiadomo, że nie zawsze wszystko odbywa się regulaminowo. Co prawda dehaceki zostały zdjęte z Rpw, ale - no właśnie, niedawno rozmawiałam nawet na ten temat, to w końcu dalej lek narkotyczny. Poza tym nowych ustaw farmaceutycznych jest tyle, że oni sami się w tym nie orientują do końca. Ale służbiści - ci trafiają się wszędzie.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1683 / 126 / 0
Moze bede miec 60 tabsow dhc 60mg
Ile brac przy tolerce 300mg na kode?
Czy przeterminowane o 2 miesiace bedzie gorzej dzialac?
  • 12755 / 2466 / 0
2 miesiące po terminie to praktycznie jeszcze świeże ; )

Ja bym zaczął od 240mg
  • 788 / 46 / 0
Wiec tak udało mi się zdobyć jedno opakowanie 60tab po 60mg. Na 1 test z moją tolerancją na kode zajebałem 300mg + 300mg za jakieś 2h popijając smakowymi piwerkami. Euforia większa niż przy kodzie. Na drugi test i dzień poszło 400mg + 300mg i było już bardziej upierdalająco niż euforycznie. Nawet fajne to jest że działa trochę dużej od normalnej :zzz: :*)
  • 172 / 28 / 0
Dostałem ostatnio od kolegi 38 tabletek DHC 90 mg, który rzuca opio. Jadłem kolejno 2,3,5,5,6,7,8 tabletek i zostały mi jeszcze 2 na "wyjście". Działanie bardzo długie, przyjemne nody, jest chęć do działania. Pierwsze 2 dni miałem mdłości jednak później minęły, ostatecznie bez rzygania. Wady takie, że bardzo swędzi ciało i prawie się nie załatwiałem plus ciężko było nawet oddać mocz przy większych dawkach, ale to chyba normalne dla opio. Ogólnie substancja bardzo przyjemna, oceniam 9/10, jedna z najlepszych jakie testowałem. Jak trafi się okazja z pewnością jeszcze skorzystam.
  • 240 / 13 / 0
03 lutego 2016Medyk_ pisze:
Mam dokładnie identyczne wrażenie, jak kolega "Ever", brzydzi mnie buprenorfina, która nigdy (nawet gdy grzało 300mg Kody) na mnie nie działała i nie dość, że nie znajdowałem w niej żadnego potencjału rekreacyjnego, to na dodatek żadna jej dawka, nie znosiła objawów abstynencyjnych, zaś DHC spełnia te oczekiwania i to o dziwo mimo mojej nie tak małej tolerancji (4,8g oxykodonu IV to dla mnie nic specjalnego) nie muszę brać jakiś specjalnie ogromnych dawek (jestem w stanie wytrzymać na 1 op 60mg trzy pełne dni bez żadnych problemów ze skrętem fizycznym) więc moim zdaniem DHC ze swoim długim okresem t1/2, jest dobrą alternatywą dla metadonu, pamiętajmy jednak, że metadon jest pod tym względem (substytucji) dobrze przebadany, zaś takie dawki dihydrokodeiny (powyżej 240mg/dobę) to w zasadzie terra incognita... Pamiętajcie też o tym, że dużo za duże dawki DHC (jak i oksykodonu) indukują napady padaczki bardzo podobne do tych po Tramadolu, tyle, że odmienny jest mechanizm ich powstawania. Praktyka pokazuje, że w przypadku DHC/OXY, napady takie mają tendencję do samoistnego zanikania po kilku minutach i ryzyko ich przejścia w stan padaczkowy jest znikome, w przeciwieństwie do tych po Tramadolu. Czyli innymi słowy w przypadku Tramadolu mamy znacznie mniejsze szanse, że "samo przejdzie" bez strzału z diazepamu. Moim zdaniem stosowane z rozwagą, DHC mają duży potencjał jako pomoce farmakologiczne, przy odstawieniu, zaś DHC jako substytut, to ryzyko o zupełnie nie znanym stopniu.
Czy moglby ktos to rozwinac albo sie odniesc do tego? Nie zalamujcie mnie, ze po dhc mozna dostac padaki. Mam nadzieje, ze kolega mowiac "duzo za duze" dawki mial na mysli te na granicy przedawkowania czyli pod 2 g bez tolerki. Prosze o wyjasnienie tej padaki po dhc, bo planuje przejsc z kody na dhc i czy to jest w ogole realne? Przeciez to prawie to samo co zwykla koda, a ze przy zwyklej kodzie nie ma mowy o padaczkach... jak to jest?
Uwaga! Użytkownik popjerdol222 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 712 / 83 / 2
Jak maksymalnie zwiększyć biodostępność? Rozgryźć i popić jaknajcieplejszą wodą jeseśmy w stanie wypić? Czy rozpuścić. Tam sie zrobi ten glutek. Wypić najpierw wodę, potem glutka (ćpuny nic nie marnujo!)
Jak z epi z tym? Jestem chory na padaczke. Profilaktycznie dorzucać do tego klona? Dzisiaj wrzucałem 360mg i dorzuciłem 2mg klona i było si. Jakieś wskazówki? Pierwszy raz mam doczynienia z retardami. Może są jakieś inhibitory? Czy wynalazki typu pieprz, masowanie lewego palca prawej stopy? :D
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 240 / 13 / 0
Od paru dni racze się ta cudna subtancja DHC Continus i oto moje 3 grosze (kodeinista, ~4 lata ciag na opio aka koda, trampek, bupra)

- działa dłużej niż koda, wkręca się też chwilkę dłużej, uważac z dorzucaniem bo można się naprawdę solidnie upierdolić przez to że to retard (mimo, ze tabsy są rozgryzione)
- euforia jest lepsza niż po kodzie
-ogolnie jest sie bardziej po prostu kurwa nacpanym niż po zwyklej kodzie
-siada na oczy, jak nigdy pare osob mi zwrocilo uwage na zajebane oczy, zwykla koda tylko w duzych dawkach mi siadala na oczy, tutaj juz mniejsze siadają
-czasem po wstaniu upierdolonym z łożka jest zawrot głowy i koncentracji, tak jakbyśmy stracili na chwile równowagę, wiem ze to normalne że po naglym wstaniu z lozka moze sie zakrecic w glowie ale tak jak po dhc jeszcze nie mialem
-ekonomią bije kode na łeb
-juz czuje, że uzależnia mocniej niż koda i dopiero po DHC się poczuje co to skręt

Narazie eksperymentuje z niewielkimi dawkami, zalozmy ze 600 mg kody na ten moment mnie upierdala solidnie, tak tutaj 4 tabsy 90ek czyli 360 mg dhc robi +- w ten desen. (do tego grejpfrut przed)

Rewelacyjne opio. Cudowne. Wie ktos, czy da się to zajebac i.m?
Uwaga! Użytkownik popjerdol222 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.