Nie wiem, czy apteka, która nie chce zobaczyć dowodu wykonuje wszystko poprawnie, w sensie zgodnie z procedurami - natomiast doskonale wiadomo, że nie zawsze wszystko odbywa się regulaminowo. Co prawda dehaceki zostały zdjęte z Rpw, ale - no właśnie, niedawno rozmawiałam nawet na ten temat, to w końcu dalej lek narkotyczny. Poza tym nowych ustaw farmaceutycznych jest tyle, że oni sami się w tym nie orientują do końca. Ale służbiści - ci trafiają się wszędzie.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Ile brac przy tolerce 300mg na kode?
Czy przeterminowane o 2 miesiace bedzie gorzej dzialac?
Ja bym zaczął od 240mg
03 lutego 2016Medyk_ pisze: Mam dokładnie identyczne wrażenie, jak kolega "Ever", brzydzi mnie buprenorfina, która nigdy (nawet gdy grzało 300mg Kody) na mnie nie działała i nie dość, że nie znajdowałem w niej żadnego potencjału rekreacyjnego, to na dodatek żadna jej dawka, nie znosiła objawów abstynencyjnych, zaś DHC spełnia te oczekiwania i to o dziwo mimo mojej nie tak małej tolerancji (4,8g oxykodonu IV to dla mnie nic specjalnego) nie muszę brać jakiś specjalnie ogromnych dawek (jestem w stanie wytrzymać na 1 op 60mg trzy pełne dni bez żadnych problemów ze skrętem fizycznym) więc moim zdaniem DHC ze swoim długim okresem t1/2, jest dobrą alternatywą dla metadonu, pamiętajmy jednak, że metadon jest pod tym względem (substytucji) dobrze przebadany, zaś takie dawki dihydrokodeiny (powyżej 240mg/dobę) to w zasadzie terra incognita... Pamiętajcie też o tym, że dużo za duże dawki DHC (jak i oksykodonu) indukują napady padaczki bardzo podobne do tych po Tramadolu, tyle, że odmienny jest mechanizm ich powstawania. Praktyka pokazuje, że w przypadku DHC/OXY, napady takie mają tendencję do samoistnego zanikania po kilku minutach i ryzyko ich przejścia w stan padaczkowy jest znikome, w przeciwieństwie do tych po Tramadolu. Czyli innymi słowy w przypadku Tramadolu mamy znacznie mniejsze szanse, że "samo przejdzie" bez strzału z diazepamu. Moim zdaniem stosowane z rozwagą, DHC mają duży potencjał jako pomoce farmakologiczne, przy odstawieniu, zaś DHC jako substytut, to ryzyko o zupełnie nie znanym stopniu.
Jak z epi z tym? Jestem chory na padaczke. Profilaktycznie dorzucać do tego klona? Dzisiaj wrzucałem 360mg i dorzuciłem 2mg klona i było si. Jakieś wskazówki? Pierwszy raz mam doczynienia z retardami. Może są jakieś inhibitory? Czy wynalazki typu pieprz, masowanie lewego palca prawej stopy? :D
- działa dłużej niż koda, wkręca się też chwilkę dłużej, uważac z dorzucaniem bo można się naprawdę solidnie upierdolić przez to że to retard (mimo, ze tabsy są rozgryzione)
- euforia jest lepsza niż po kodzie
-ogolnie jest sie bardziej po prostu kurwa nacpanym niż po zwyklej kodzie
-siada na oczy, jak nigdy pare osob mi zwrocilo uwage na zajebane oczy, zwykla koda tylko w duzych dawkach mi siadala na oczy, tutaj juz mniejsze siadają
-czasem po wstaniu upierdolonym z łożka jest zawrot głowy i koncentracji, tak jakbyśmy stracili na chwile równowagę, wiem ze to normalne że po naglym wstaniu z lozka moze sie zakrecic w glowie ale tak jak po dhc jeszcze nie mialem
-ekonomią bije kode na łeb
-juz czuje, że uzależnia mocniej niż koda i dopiero po DHC się poczuje co to skręt
Narazie eksperymentuje z niewielkimi dawkami, zalozmy ze 600 mg kody na ten moment mnie upierdala solidnie, tak tutaj 4 tabsy 90ek czyli 360 mg dhc robi +- w ten desen. (do tego grejpfrut przed)
Rewelacyjne opio. Cudowne. Wie ktos, czy da się to zajebac i.m?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.