Kannabinoidy, w których "mostek" jest wiązaniem amidowym, lub estrowym.
ODPOWIEDZ
  • 310 / 5 / 0
akb57.png
Nazwa IUPAC: 1-pentylo-1H-indazolo-3-karboksylan adamantan-1-ylu

Jeden z vendorów zapowiedział wprowadzenie ktoś coś wie? "AKB-57 It’s an cannabinoid class and replacement of AKB-48" Oprócz tego nie za wiele znalazłem kolejny mózgojeb czy może w końcu jakiś powrótt do euforyków jak z serii Jwh ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 612 / 43 / 0
hehe, ciekawe u kogo, ni widu ni słychu, z czystej ciekawości pytam, nie wierzę w powrót starych kanna, prędzej polecę w kosmos.
akb-48 było całkiem przyzwoite.
  • 5168 / 901 / 0
    podbijam :D w kosmosie
    The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
    The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
    • 4 / 2 / 0
    Biorąc pod uwagę brak fluoru i grup typu mdmb w okolicach karboksamidu, tylko ładny adamantan, to przypuszczam, że będzie ciekawsze niż rodzina chminac, chociaż po niesamowicie obiecujących kilku pierwszych razach z SGT263, które właśnie z racji posiadania innej grupy hydrofobowej niż ten krzyż mmb miał być odskocznią od 90% dysocjacyjnego działania wg moich przewidywań, okazało się, że kolejny zwarzywiacz, więc skupiałbym się tylko na opiniach popartych organoleptycznymi badaniami.
    • 3455 / 726 / 9
    Bez kitu, akb-47 jeden z fajniejszych kanna. Chyba wraca do mnie powołanie zakonu. :diabolic:
    Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
    • 3455 / 726 / 9
    Przyjemny, lekki kanna. Maczana 1:50 trochę za słaba, ale można bez obaw sobie popalać, niekarający. Można go sobie palić bezkarnie. :cheesy: Działanie lekko psychodeliczne. Wzmocnienie kolorków. Mi to się z ur-144 skojarzyło. Poprawia nastrój, można powiedzieć mj-like. Można było zrobić maczanę 1:30. Kanna w stylu vintage kiedy jeszcze nie było mody na karacze.
    Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
    • 427 / 43 / 0
    AKB-57 = niekarające mj-like kanna? Z kosmosu sort dobry? Warto zamówić? Podobny do nm'ki ?
    • 5801 / 1192 / 43
    Nievkarające w małych dawkach jak wszystkie.
    Każde Kanna Kara.
    >A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
    • 823 / 11 / 1
    Ile trzyma ? Ile schodzi ? Czy na umysł to nie szkodzi ? :-D
    Znalazłem to już. Strona godna podziwu, że tak powiem :wall: Jeszcze jak tolerka po tym się rowzwija ktoś coś ?
    Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
    • 427 / 43 / 0
    Dobra właśnie spaliłem 1 szkło.
    Mam małą tolerancję na kanna - to po pierwsze.
    Będę porównywał do NM-2201 - to po drugie.
    Mówię o gwiezdnym pyle - to po trzecie.

No i wnioski:
    1) 0,3g na 30g podkładu; NM-2201 = 1 szkło ubawiło szczura w sam raz.
    2) 0,3g na 30g podkładku; AKB-57 = 1 szkło poszło. Bardzo lajtowe działanie (1/3 mocy mieszanki na NM-2201)

Jak na mojego szczura 1g na 30g - powinno być dobrze. Czas działania nie wiem jaki, ponieważ dopiero zapaliłem.

- Chwila, poszło drugie szkiełko -

No... zdecydowanie słaba kanna (i bardzo dobrze). Myślę, że dla mojego szczura 1:30 - będzie ok.

Póki co, to tyle z mojej strony.
    ODPOWIEDZ
    Newsy
    Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.