Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 78 / 2 / 0
Jak z tym jest? Czy paląc marihuane moge spokojnie oddać krew?
Żeby życie miało smaczek, na mej działce rośnie maczek...
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
był już chyba taki temat
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 507 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: PilotTupolewa »
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 377 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
ja tak robie i jest spoko, badają ta krew i nic mi nie mówią , w ankiecie sa pytania czy sprzelałes sobie jakies dragi przez ostatnie pół roku ale o ćpanie w inn sposób sie nie pytają
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: leśnik »
Akcje krwiodawstwa są wyśmienitą i zarazem najtańszą (darmową) okazją, żeby "zrobić sobie badania" na HCV. ;]
Ostatnio zmieniony 17 października 2007 przez leśnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik leśnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 449 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ahael »
gofel pisze:
ja tak robie i jest spoko, badają ta krew i nic mi nie mówią , w ankiecie sa pytania czy sprzelałes sobie jakies dragi przez ostatnie pół roku ale o ćpanie w inn sposób sie nie pytają
ale pozniej i tak musze zbadac ta krew
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
No właśnie bardzo mnie to interesuję bo od dawna chcę zrobić dobry uczynek jednak biorę karbamizepinę a to chyba wykryją, po za tym chlorprothixen też mogą wykryć, Effectinu chyba nie. Ale na razie jadę na benzosach więc na razie nie pójdę a jak przestanę to spróbuję no i odstawię Amizepin może...
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
ja sie boje strzykawek i krwi. Ale kumple oddają i nic raczej sie nie dzieje
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
No to ja pierdolę karbamazepinę na jakiś czas i idę :) Ale to też jak sobie zrobię przerwę od benzosów...
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
Iwan pisze:
Ale to też jak sobie zrobię przerwę od benzosów...
ciekawe kiedy]
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Jazda pod wpływem to nie tylko alkohol

USA: Kierowanie pojazdami pod wpływem środków odurzających – w tym marihuany i leków na receptę – staje się jednym z najpoważniejszych zagrożeń na drogach, choć problem ten wciąż pozostaje w cieniu jazdy po alkoholu.