Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
z góry dzięki za odpowiedzi:)
Zrób przerwę parotygodniową i będzie ok - ręczę za to. Osobiście boję się wrzucać akodyn tak często jak kiedyś, bo nie chcę sobie bubu lekiem na kaszel zrobić... Uważaj na siebie
Mam pytanie czy ktoś miał po dexie coś takiego że jak wchodzi faza to pojawia się skurcz wszystkich możliwych mięśni oraz drgawki nóg... ja to miałem pare razy w tym raz to normalnie masakra miałem wrażenie że mnie w imadle sciskaja.. i czym to jest spowodowane?
z góry dzięki za odpowiedzi]
Tak, miewam tak. Spowodowane to jest tym, że za dużo to ćpasz. Jak mówi pill - zrób kilka tygodni przerwy. Jak nic nie da to nie ćpaj tego, albo najlepiej nie ćpaj w ogóle.
Po dzisiejszym robię przerwę
Jezus pisze: podobnjo jak sie pożre trochę magnezu to przechodzą te skurcze mięśni...
-Magnez wpływa na stan mięśni. Brak powoduje bolesne skurcze mięśni, drganie powiek (nie mogę się rozczytać)
brak powoduje nerwowość oraz brak skupienia.
Główne przyczyny utraty magnezu
-Palenie
-Picie kawy
-I o czymś jeszcze mówiła ale nie pamiętam
Po dzisiejszym robię przerwę
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.