Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 2976 / 256 / 0
MonsieurSerotonina pisze:
Biorę czasem mucuna pruriens (-l dopę) z zieloną herbatą bo tam jest egcg. Czasami jest dobrze, ale często się zdarza się, że całe przez całe działanie mam odruch wymiotny. Z tego co czytałem dopamina oddziałuje na receptor D2, a leki przeciwwymiotne działają na ten receptor i blokują dopaminę.
Zgadza się. Mam podobnie gdy wezmę za dużo na raz.
MonsieurSerotonina pisze:
Jak zneutralizować odruch wymiotny, bez jednoczesnej neutralizacji działania l-dopy?
Odpowiedź jest tuż pod nosem - zmniejszyć dawkę :) L-Dopa bardzo często powoduje na początku leczenia wymioty, w późniejszym okresie leczenia (i z czasem neurodegeneracji neuronów) ten efekt zanika, lecz wtedy to nie powód do radości. Podziel docelową dawkę na dwie i przyjmij w 2-4 -godzinnych odstępach.

Ogólnie rzecz biorąc to gówienko ma więcej długotrwałych efektów ubocznych niż pozytywnych i powinno się je brać tylko wtedy, gdy inne leki już przestały działać. Jak ktoś potrzebuje trochę więcej dopaminy to polecam na początek moklobemid, następnie pirybedyl a później selegilinę (od najsłabszego do najmocniejszego). I nie radzę mieszać tych leków, w najlepszym wypadku będziecie rzygać-spać-zataczać się, w najgorszym wylądujecie na SOR z mocnym ZS.
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / 6 / 0
Mam pytanie, czy można łączyć l-dope z alkoholem? przypuszczam, że pewnie nie ale chciałbym się upewnić. Jakie potencjalne skutki uboczne łączenia tych dwóch substancji są?
"Bitch" - Jesse Pinkman
  • 3406 / 535 / 0
Poza możliwymi rewolucjami żołądkowymi pewnie nic(oczywiście w rozsądnych dawkach), ale na chuj łączyć leki z alkoholem ? Jeśli chodzi ci o fazę to zobacz sam i napisz.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 2976 / 256 / 0
Wczoraj wrzuciłem sobie ok 100mg l-dopy na sen, fakt że spałem długo (relatywnie - dla mnie tyle godzin snu to norma), ale obudziłem się bez problemów, do tego w bardzo dobrym nastroju. Zakładając że peak kody to dycha to tutaj będzie sześć, może siedem na skali, gdzie bez tego było dwa, może trzy. Chyba się przeproszę z tą substancją, będę musiał tylko dorzucić tolperizon w dawce 150mg rano i 150mg wieczorem i odrobię trochę zaległości - po wypiciu kawy aż mnie nosi żeby coś pożytecznego zrobić.
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 216 / 39 / 0
Co poza pustym żołądkiem, EGCG, większą dawką można zrobić by wzmocnić działanie? Jakieś rośliny koci pazur? Hordenina?
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
  • 361 / 33 / 0
IMAO A zwiekszy dzialanie dopaminy w 100% bo blokuje rozklad ,z kofeina wybitnie pobudza ja z klasykiem energolem stosowalem.
Uwaga! Użytkownik jokerr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3651 / 999 / 2
Mam wyładowania w mięśniach po L-DOPA i przyśpieszenie pulsu. Jakieś sugestie od czego to może być?
sky is the limit
  • 5351 / 973 / 0
Jesli to cos na ksztalt miokloni tudziez brain zaps to od dopaminy I gues. Czy po l-dopie libido skacze w gore? Jak dlugo ten efekt sie utrzymuje i jaka dawka.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1 / / 0
Czy jeżeli mam opakowanie na którym jest napisana zawartośći i IUPAC w postaci (S)-2-Amino-3-(3,4-dihydroxyphenyl) propanoic acid to jest to l-dopa a nie ekstrakt z Mucuna pruriens ?

Czy taka l-doopa brana przez zupełnie normalne zdrowego człowieka wywołuje jakieś skutki uboczne po długim działaniu? Bo szczerze w ciągu 2 lat czasem się tym suplementowałem zjadłem z 50g tego proszku. W moim organizmie na pozór żadnych zmian nie zauważyłem poza tym, że nie wiem czy nie mam rozpierdolonego układu pokarmowego. Obecnie 3 piwa wywolują u mnie potwornego kaca na drugi dzień, gdzie kiedyś mogłem wypić wiele więcej.
  • 906 / 75 / 19
Ja jestem w posiadaniu leku Madopar 125mg, myślę, że to dosyć duża dawka, jutro wysypię z kapsułki i połówkę zjem.

Mam nadzieję, że mnie to jakoś zaktywizuje, jak nie umrę, to dam znać.

Czy można to łączyć z SRI (DXM) (jem małe dawki dla działania antydepresyjnego)?
Is it time for your medication, Mr. Brown?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.