MonsieurSerotonina pisze:Biorę czasem mucuna pruriens (-l dopę) z zieloną herbatą bo tam jest egcg. Czasami jest dobrze, ale często się zdarza się, że całe przez całe działanie mam odruch wymiotny. Z tego co czytałem dopamina oddziałuje na receptor D2, a leki przeciwwymiotne działają na ten receptor i blokują dopaminę.
MonsieurSerotonina pisze:Jak zneutralizować odruch wymiotny, bez jednoczesnej neutralizacji działania l-dopy?
Ogólnie rzecz biorąc to gówienko ma więcej długotrwałych efektów ubocznych niż pozytywnych i powinno się je brać tylko wtedy, gdy inne leki już przestały działać. Jak ktoś potrzebuje trochę więcej dopaminy to polecam na początek moklobemid, następnie pirybedyl a później selegilinę (od najsłabszego do najmocniejszego). I nie radzę mieszać tych leków, w najlepszym wypadku będziecie rzygać-spać-zataczać się, w najgorszym wylądujecie na SOR z mocnym ZS.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Czy taka l-doopa brana przez zupełnie normalne zdrowego człowieka wywołuje jakieś skutki uboczne po długim działaniu? Bo szczerze w ciągu 2 lat czasem się tym suplementowałem zjadłem z 50g tego proszku. W moim organizmie na pozór żadnych zmian nie zauważyłem poza tym, że nie wiem czy nie mam rozpierdolonego układu pokarmowego. Obecnie 3 piwa wywolują u mnie potwornego kaca na drugi dzień, gdzie kiedyś mogłem wypić wiele więcej.
Mam nadzieję, że mnie to jakoś zaktywizuje, jak nie umrę, to dam znać.
Czy można to łączyć z SRI (DXM) (jem małe dawki dla działania antydepresyjnego)?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.