MonsieurSerotonina pisze:Biorę czasem mucuna pruriens (-l dopę) z zieloną herbatą bo tam jest egcg. Czasami jest dobrze, ale często się zdarza się, że całe przez całe działanie mam odruch wymiotny. Z tego co czytałem dopamina oddziałuje na receptor D2, a leki przeciwwymiotne działają na ten receptor i blokują dopaminę.
MonsieurSerotonina pisze:Jak zneutralizować odruch wymiotny, bez jednoczesnej neutralizacji działania l-dopy?
Ogólnie rzecz biorąc to gówienko ma więcej długotrwałych efektów ubocznych niż pozytywnych i powinno się je brać tylko wtedy, gdy inne leki już przestały działać. Jak ktoś potrzebuje trochę więcej dopaminy to polecam na początek moklobemid, następnie pirybedyl a później selegilinę (od najsłabszego do najmocniejszego). I nie radzę mieszać tych leków, w najlepszym wypadku będziecie rzygać-spać-zataczać się, w najgorszym wylądujecie na SOR z mocnym ZS.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Czy taka l-doopa brana przez zupełnie normalne zdrowego człowieka wywołuje jakieś skutki uboczne po długim działaniu? Bo szczerze w ciągu 2 lat czasem się tym suplementowałem zjadłem z 50g tego proszku. W moim organizmie na pozór żadnych zmian nie zauważyłem poza tym, że nie wiem czy nie mam rozpierdolonego układu pokarmowego. Obecnie 3 piwa wywolują u mnie potwornego kaca na drugi dzień, gdzie kiedyś mogłem wypić wiele więcej.
Mam nadzieję, że mnie to jakoś zaktywizuje, jak nie umrę, to dam znać.
Czy można to łączyć z SRI (DXM) (jem małe dawki dla działania antydepresyjnego)?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.