Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
Sorry za odkopywanie tematu. Od dłuższego czasu męczy mnie ciężki kaszel, dzisiaj byłem u lekarza, przepisał mi antybiotyk - Azitorlek (Lek przeciwbakteryjny do stosowania ogólnego. Antybiotyk makrolidowy stosowany w leczeniu zakażeń bakteryjnych.). Jutro mam domówę, alkohol muszę sobie odpuścić rzecz jasna, ale co z mj?
  • 2278 / 277 / 3
Nie zachodzi reakcja disulfiramowa między antybiotykami starszej generacji (jak i żadnej innej zresztą - reakcja jest charakterystyczna dla alkoholi, a zgon zachodzi w wyniku zatrucia organizmu skumulowanym aldehydem octowym, który nie ulega utlenienieniu do kwasu octowego, jak powinien; tak zresztą działa esperal (disulfiram) wszywany pod skórę alkoholikom w celu zniechęcenia ich do spożywania trunków).
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 8 / 1 / 0
A może prościej? :-D
  • 2278 / 277 / 3
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 8 / 1 / 0
przeanalizowałem to! można puścić chmurę ! :yay:
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.