Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / 1 / 0
Nie znalazłem takiego tematu a na pewno komuś się to przyda, w tym mi :) W moim gronie dużo osób twierdzi że: czy mniej gbla w butelce traci on swoją moc. Tak więc czy GBL traci swoją moc jeśli ma kontakt z powietrzem ? A tak przy okazji czy GBL przez to ze reaguje z różnymi tworzywami może przez zmieniac swoją konstystencje i przez to słabnąc? Chodzi mi o sytuacje gdy trzymamy gbla w plastiku który nie jest do tego przeznaczony i po czasie już tak dobrze nie działa.
  • 2278 / 276 / 3
Muszę Ciebie zmartwić, ale to nie GBL traci moc. :P
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 10 / 1 / 0
08 czerwca 2017PEA pisze:
Muszę Ciebie zmartwić, ale to nie GBL traci moc. :P

Mnie to nie zmartwisz bo ja za długo znam ten środek:) Napisałem w temacie ze uważają tak głównie moi znajomi, ja nie jestem pewien, moim zdaniem na pewno coś się dzieje jak się trzyma w złym opakowaniu, często głowa mnie bolała po takim geblu przelanym do jakiejś plastikowej butelki. Czekam na kogoś co ma coś więcej do powodzenia w tym temacie :) Dla mnie zmniejszona tolerancja działa tylko wtedy jak pijesz w ciągu. Ja mogę pic codziennie 1.4 i tolerancja się nie zwiększa. (sprawdzane, przez pół roku co dziennego picia)
  • 2278 / 276 / 3
Jako osoba mająca doświadczenie z chemia (bo chemikiem przez "skromność" się nie nazwę), muszę Ci powiedzieć, że GBL ma zbyt korzystny rozkład ładunku i korzystną energię wewnętrzną. O ile środowisko nie jest zasadowe, to nie powinno się nic stać. O wietrzeniu nie ma mowy, to nie perfuny i nie roztwór. To czysta substancja bez odoru maku o zajebistym smaku. Jest cięższa od wody i nielotna.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 10 / 1 / 0
Nie cytuj posta nad Tobą.

I wszystko w temacie, dziękuje dobranoc :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich

Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.