02 kwietnia 2017london5 pisze: Się za naukę weź, nie za ćpanie.
Ja pamiętam przed swoją maturą to detox zrobiłem.
Ja jeszcze tydzień przed maturą waliłem 3-mmc i pentadron, wyjebane na detoks jako jeden z niewielu zdałem w tej mojej żałosnej klasie. Byle tylko nie chlać bo to najgorsze.
Na normalną maturę byle zdać koło 50% to się na miesiąc przed można przygotować, ale na rozszerzenia które ja piszę typu bio, chem to pół roku robienia w dzień w dzień i to poważnie :wall: korki z jednego i z drugiego i się da, ale to trzeba mieć zdrowie by to ogarnąć, zupełnie inny level niż jakaś śmieszna matematyka.
02 kwietnia 2017london5 pisze: Się za naukę weź, nie za ćpanie.
Ja pamiętam przed swoją maturą to detox zrobiłem.
Chuj że już po maturach xD
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.