Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cotton88 »
Shpongleyes pisze:
Cotton88 pisze:

My jechaliśmyh z Krakowa z zamiarem dotarcia do NowegoTargu ale fundusze na benzyne nie pozoliły. Nie będe zdradzał miejsca gdzie dotarliśmy, w każdym bądź razie wypatrzyłem kumatego koleszke i odrazdu sie zatrzymaliśmy, jednak koleszka wszedł do jakiegoś baru, pomyślałem ze dam mu spokoj. Podszedłem do 3kolesi siedzących na ławce i sie pytam]

tak zwana siła sytuacji , ona jest najskuteczniejsza pozwala przetrwać w środowisku które jest nam obce :) Przyciąga osoby ,których nie znamy a które mają podobne upodobania do nas ... jakimś przypadkiem dogadujemy się znajdujemy szybko na wspólne tematy , osoba którą nigdy nie widzieliśmy okazuje się sojusznikiem ;)
Nie ukrywam ,że też jestem przykładem tej sytuacji , wiele ludzi z hyperreala i byłego smartshopa poznałem, nawet teraz zauważam wiadomości o spotkanie , czyli polega to na przyciąganiu jak 2 magnezy osoby o podobnej pasji.
Przyrównajmy to teraz do epoki romantyzmu gdzie podobnie ludzie się wyczuwali nawzajem i działali wspólnie ( stowarzyszenia poetów np )
Sami tworzymy historię ,która w niedalekiej przyszłości zapisze się jako kluczowy moment nawołujący do powrotu archaiczności ... partnerskiego modelu życia :))))
Każdy wie ,że historia lubi się powtarzać ( tkz relatywizm kulturowy ? )
Lepiej bym tego nie ujoł :)
  • 136 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bamboclat »
Chcecie fotek miejscówek, spoko, jutro (poniedziałek) jade na zibenki, mam 3 rózne rodzaje łąk na których od połowy września trzebie zibeny. Zamieszcze to fotki i tak wam to nic nie da :) Dalej będziecie pytać gdzie znaleźć i tak dalej... :) Ale zamieszcze, obiecuje ;]
"Co za farmazony szczelasz. Wiesz kto to był Frank Dux. Gościu walczył w kumite i sklepał ruwno wszystkich ryżowpierdalaczy jak sie nie znasz to idź stond"

Wróciłem ziomeczki i mam się dobrze.
  • 136 / 2 / 0
bamboclat pisze:
Ale zamieszcze, obiecuje ;]
Mała łączka, najwięcej za jednym razem zebrałem niewiele ponad 100 sztuk.
[ external image ]

Troche większa łąka, ta sama roślinność i otoczenie podobne, zaraz przy lesie, narazie nie zebrałem na niej więcej niż 50 sztuk, trzeba czekać :P
[ external image ]

Najciekawsza fotka, niewyraźna bo robiona na zoomie, już wiem co przenosi zarodniki na tej łące :P
[ external image ]
"Co za farmazony szczelasz. Wiesz kto to był Frank Dux. Gościu walczył w kumite i sklepał ruwno wszystkich ryżowpierdalaczy jak sie nie znasz to idź stond"

• 211 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Biegan »
Mnie osobiście te zdjęcia bardzo pomogły. Bo czytałem czytałem o tych łąkach ale nadal dokładnie nie wiedziałem. Teraz wszystko widać :D
Pół roku powinno Ci było wystarczyć
  • 136 / 2 / 0
[quote="Biegan"]
Mnie osobiście te zdjęcia bardzo pomogły. Bo czytałem czytałem o tych łąkach ale nadal dokładnie nie wiedziałem. Teraz wszystko widać ]

W najbliższym czasie zapodam jeszcze fotki dwóch innych łąk, też jeżykowo-trawiaste ale całkiem inna kolorystyka i ukrztałtowanie roślin (jeśli tak to można nazwać). Dziś chodząc od jeżyka do jeżyka podeptałem kilka grzybasów ponieważ nie widziałem aby rosły na ziemi tak głęboko pod trawskami.

• 66 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Shpongleyes »
gwałcicie święte miejsca podając ich wizerunek
Obecnie podpisuję się pod każdym postem,który jest wykreowanym absurdem mych myśli...który myśli nie w tej rzeczywistości.
  • 2879 / 101 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
nazywaj to jak chcesz, ja jednek preferuję słowo pomoc
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 136 / 2 / 0
Shpongleyes pisze:
Myślisz że to stanowczo wpłynie na ilość smukłych postaci w kapturach, zbierających drobne grzybki na łąkach ?

Nie sądze - kilka sprytnych osób załapie o co chodzi i znajdzie sobie swoje święte miejsce na ziemi ]
(...) "Sit rozpierzchły to kolejny bardzo pospolity gatunek rodzimy. Należy do rodziny sitowatych (Juncaceae). Występuje na podmokłych łąkach, na brzegach wszelkich zbiorników wodnych, oraz na bagnach, torfowiskach i okresowo wilgotnych pastwiskach (jest tam uważany za chwast)." (...) [/quote]

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.