Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Minos kiedy będziesz umierał twoją ostatnią myślą będzie, że nie ćpałeś, a mogłeś.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 369 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: timeless »
Alkochol zawsze polewa ten który nie pije, a jak wszyscy piją, to ten który pił ostatni polewa temu który pije następny, i jazda :D A jak każdy najebany w trupa, to polewa ten któremu najmniej kieliszek spierdala %-D
Nieważne, kto polewa wódkę. Ważne, że polewa wszystkim i wszyscy piją toast po wzniesieniu kieliszka.
  • 29 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hulababula »
dżentelmeni nie palą skręta przed południem (no jasne...)
nigdy samemu sobie sie wódki nie polewa .
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: opal_fruits »
nie polewa się sobie i nie pije z lewej ręki...
a i jak się nie pije (niektórzy tak czasem mają %-D ) to nie odwracaj kieliszka do góry dnem bo jak to powiedział mądry ktoś: "nawet świnia swojego koryta nie wywraca"

co do MJ a dokładnie stanu po paleniu w towarzystwie obowiązuje zasada: wkręcaj ile możesz i jak najlepiej...
"ja z narkotykami mam tyle wspólnego co z Mercedesami... czyli nic..."
  • 645 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
A jak wszyscy padli a ja chce dalej pić to kto ma mi niby polać??

Pozatym gorole piją do siebie.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 173 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: malitakatana »
opal_fruits - nie pije sie z lewej ręki? a jak ktoś jest leworęczny jak np. ja. Ja zawsze pije z lewej ręki :D
Psyc[H]oaktywni
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
hmmmm zawsze zaproponować bucha komus obok? ja tak zwykle robię, choćbym nie znał człowieka ;-)

nie brac ostatniego papierosa od kogoś
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 52 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: GhostFace »
WanderSex pisze:
Ani pierwszego
z tym sie akurat nie spotkalem, mysle ze to niejest nic zlego :p

a co do fajek..to jak komus jaramy/obstawiamy to niech ta fajka nie bedzie juz przy totalnym koncu
Livin Life In A Fast Lane
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Jak ściskasz wiadro, to zrób to z gracją! i nigdy nie przystawiaj ust do korka butelki.
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.