Niedawno raz nawet techniczka mi wydawała 300mg na to druga obok mówi "niee nie można, odejmij jeden listek" a ta poleciała do magistra się spytać... i się zgodził :d Co ciekawe to nie przypadek bo w tej aptece zawsze dają 300.
Generalnie aptek jest tak najebane obok siebie, że dla własnego honoru lepiej poprosić o to jedno i nie zgrywać desperata.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Why can't you let me go?
Po 1 Nic nie będą przenosić ani zamykać, ustawa dotyczy nowo otwartych aptek jak napisał PoppyLov3r
Po 2. Apteka to medyczny punkt wydawania leków który musi się szanować, a nie kurwa pizzernia, wreszcie zrobią porządek z tą patologią.
P.S wodopój będzie nadal czynny :diabolic:
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
29 maja 2017jezus_chytrus pisze: Apteka, to jednak nie jest pizzeria. W pizzerii właściciel ma dostęp do pizzy, natomiast w aptece do Morfiny itp. Moim zdaniem nie jest to takie głupie.
Apteka powinna podlegać pod takie same prawa jak inne przedsiębiorstwa prywatne. Ta ustawa tylko przyniesie droższe leki, i utrudni życie pacjentom.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.