Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 476 / 13 / 0
Mi dziwnie sie ostatnio dzieje, przez zamkniete powieki ostatnio lezac w pokoju lekko oswietlnym swiatlem wydostajacych sie przez szklo innych drzwi widzialem go przy zamknietych powiekach. Dzisiaj czuje sie zupelnie dziwnie. Czuje strach. Po tym jak przygladalem sie mojej wibrujacej scianke (hppd, tak to juz jest)Probowalem medytowac ale czulem osobe obok mnie. Polozylem sie spac zgasilem swiatlo wlaczylem telefon a gdy on lekko przygasł wokół zobaczylylem straszne twarze, w ogole widze( a wlasciwie mam wrazenie ze je widze.. ) je nie pierwszy raz. O co tu chodzi, zaczynam szaleć czy to jebane wkręty?
  • 3454 / 1110 / 0
Raczej nietypowe jak na szaleństwo/psychozę/schizofrenię.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 476 / 13 / 0
Dzięki, czekalem na odpowiedz zeby się uspokoic.
  • 394 / 10 / 0
Ja mam śnieg optyczny, wadę wzroku i męty z którymi się bardzo polubiłem :)
Uwaga! Użytkownik BetterThan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 304 / 13 / 0
Wada wzroku i męty ciała szklistego to Nie jest HPPD.
Pozdrawiam
  • 3649 / 994 / 2
02 maja 2017BetterThan pisze:
Ja mam śnieg optyczny, wadę wzroku i męty z którymi się bardzo polubiłem :)
Po 2g 3CMC miałem przez tydzień HPPD i to bardzo silne, więc polecam uważać z tym betaketonem. W starożytnych czasach po 3MMC, to dopiero na ciągu pojawił się śnieg optyczny.

3CMC (bez późniejszego kontaktu) zniknął po 5 dniach, więc zainteresowani nie muszą się przejmować.

i PEA, sorry za 1 offtop, ale kurwa jego mać z tymi mętami:

BetterThan, coś z nimi robisz, że tak je polubiłeś?

INFO dla wszystkich co mają MĘTY, co ich wkurwia i przeszkadza w postrzeganiu na codzień i przeszkadza cieszyć się z życia i przeszkadza w właściwym działaniu 4HO-MiPT po którym widać męty 10000 razy bardziej.

Jak usunąć widzenie mętów na 12h? Mam nadzieję, że komuś to się przyda.

Męty usuwa ALD-52 , AL-LAD i 2C-B-FLY. 1P-LSD nie usuwa, bo wpierdalają się na fraktale i tak je widać, a szczególnie po ALD i AL-LAD są jakby pomijane przez mózg przy widzeniu.

Jeszcze raz sory PEA za offtop, ale to w chuj ważna informacja, bo widzę, że nie tylko ja mam ten sam problem.

edit: nie usuwa, ale maskuje na czas tripa !!
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 304 / 13 / 0
wikipedia pisze:
Męty ciała szklistego znane także jako latające muszki (łac. Muscae volitantes, ang. Floaters) – przypadłość medyczna polegająca na nagromadzeniu się różnych substancji o dowolnym stopniu ruchomości, przeźroczystości, gęstości, grubości, znajdujących się w ciele szklistym oka[1]. Mogą one powstawać już w okresie płodowym, a także w wyniku zmian degeneracyjnych siatkówki oka i ciała szklistego. Zjawisko postrzegania mętów w oku nosi medyczną nazwę łac. myodesopsia. Najczęściej występuje podczas patrzenia na jasne tło z przymrużonymi oczami.

Męty przyjmują różnorodne kształty: cieni, nitek, kropek, zmarszczek – zazwyczaj w środkowym polu widzenia. Jeżeli ktoś widzi je od zawsze, to z reguły przyjmuje się, że są to pozostałości włókien organicznych powstałych jeszcze w czasie embrionalnym.
Czyli męty z hppd i ćpaniem mają wspólnego tyle co chuj więc
06 maja 2017neurobiolog pisze:
Męty usuwa ALD-52 , AL-LAD i 2C-B-FLY. 1P-LSD nie usuwa, bo wpierdalają się na fraktale i tak je widać, a szczególnie po ALD i AL-LAD są jakby pomijane przez mózg przy widzeniu.
usuwa/nie usuwa pewnie z taką samą efektywnością co łopata, kilof czy młotek.

Sprawa jest prosta, nie zwracacie uwagi - nie ma mętów, i przeciwnie.

A jak chcecie nie mieć mętów na amen to polecam wirektomie.
Pozdrawiam
  • 3649 / 994 / 2
CO ty pierdolisz. Sam "se" grzeb w oku chirurgicznie i zrób sobie witreoktomie. <- takie coś jest ostatecznością!

Jedyne, co można zastosować w miarę bezpiecznie, to witreoliza laserowa, ale też niekoniecznie może pomóc całkowicie. Jest jeszcze terapia farmakologiczna polegająca na rozpuszczeniu i wchłonięciu męt, ale często nie przynosi żadnych efektów.

NAPISAŁEM, ŻE TO OFFTOP, a nie HPPD!

A co ty kurwa masz męty, że tak rozumiesz, jak to zjebanie jest je mieć? To jest jedno z najgorszych schorzeń, jakie można mieć! I to między innymi, że przez Ministerstwo Zdrowia i te Izby Lekarskie zabieg usunięcia męt jest traktowany jako medycyna estetyczna (NIE NA NFZ - NIE REFUNDOWANY)! I nie ważne, że człowiek z rozjebaną nogą (NA NFZ): boli go i utrudnia mu życie, ale przecież MOŻE chodzić tą bolącą nogą. A co z okiem? W słoneczny dzień gówno będzie Cię cieszyć, bo wszędzie widzisz kreski, plamki przezroczyste. Już wolałbym mieć rozjebaną nogę przez całe życie, niż te świństwo.
Męty są gęste, mikroskopijne, znajdują się w odległości 0,5-3,0 mm od siatkówki. Wielkość mętów lub zagęszczeń ciała szklistego nie osiąga nawet rozdzielczości optycznej oka (0,1 -0,2 mm). Trudności w ujawnieniu takich zmętnień –oprócz wielkości, związane jest także z przekłamaniem optyki w trakcie badania po przejściu światła przez wiele ośrodków optycznych. Zwykle widoczny jest cień zmętnienia rzucany na siatkówkę.
Inny rodzaj mętów to wyraźnie odgraniczone, linijne cienie przypominające przezroczyste, ruchome robaki. Są one widoczne przez pacjenta w każdych warunkach oświetlenia (nawet przy szerokiej źrenicy). Zlokalizowane są także bardzo blisko siatkówki. W badaniu oftalmoskopowym - nie widać ich, nie można ich sfotografować, ponieważ nie odbijają światła wstecz.

Przyczyną mętów może być także tzw. torebka przedplamkowa (ang. premacular bursa). Jest to przestrzeń pomiędzy zgrubiałą korą tylną ciała szklistego, a zewnętrzną siatkówką. Uwięziony w niej płyn oraz resztki komórek mogą przez jakiś czas imitować obecność mętów w oku.

Niektórzy młodzi pacjenci mogą widzieć ruchome jasne kropki zwłaszcza na niebieskim tle wywołane przesuwaniem się białych lub czerwonych krwinek w małych naczyniach okołoplamkowych (efekt Scheerera). Takie męty nie blokują widzenia nie wymagają leczenia.

W takich przypadkach można pomóc u 10-30 % pacjentów. Pacjenci ci wymagają często dłuższego, wnikliwego badania.

W takim razie poprawię: ALD-52 i AL-LAD "usuwa" (przez cudzysłów!) męty ciała szklistego na 12h. Nie widzę ich i zapewne każdy, kto ma męty nie będzie ich widział. Po 4-HO-MiPT widać je 1000 razy bardziej!

W załączniku "przykładowe" zdjęcie tych mętów i jak ja widzę. I niby jak tu kurwa nie zwracać uwagi!!!!!!!

Jak czytam takie wypowiedzi, to mnie krew zalewa. I wiesz, ile kosztuje leczenie mętów? 2000zł łącznie na jedno i drugie oko! I nie wiadomo, czy w ogóle pomoże!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 3454 / 1110 / 0
Męty mamy wszyscy, ale zauważyłam ich ewidentne zwiększenie w początkowych stadiach brania nowego neuroleptyku, za każdym razem. Nie przeszkadzają mi jakoś szczególnie. Jako ciekawostka, ojczym w USA zrobił sobie operację na powyższe schorzenie i od tej pory nie ma ani jednej.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 504 / 108 / 0
ja mam męty od 5/6 lat. raczej od nerwicy, nie ćpania, w jeszcze większą wpędziłem się wodząc za nimi oczami całymi dniami w oczekiwaniu, że magicznym cudem znikną. wyjazd nad morze to był tydzień patrzenia w niebo na te latające ścierwa, o śniegu optycznym, powidokach i starburstingu każdym wieczorem nie wspomnę. nie zwracam na nie po prostu uwagi, jak sobie pomyślę, że mam męty to robi ich się od zajebania, zapominam i nie widzę ich parę miesięcy, są to są, nic złego nie robią, na co mam się tym przejmować.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.