Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 157 / 8 / 0
Wstaje mi rano i wychodze.
Uwaga! Użytkownik latajacypisuar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 103 / 0
Na spacer? Jak się wabi?
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 8 / 0
Grom.
Uwaga! Użytkownik latajacypisuar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 103 / 0
w srom pogrom!
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 110 / 0
rozpuszczalnik, kawa, papieros, ketonal :scared:
Uwaga! Użytkownik farawayfromheaven nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 38 / 0
08 stycznia 2017tur3k pisze:
Wstaję rzucając kurwami w budzik
Nawet tego nie czytam. Żałuję, bo pewnie niezwykle wzruszające, jak twoje nędzne życie.
  • 3854 / 316 / 0
09 stycznia 2017latajacypisuar pisze:
Wstaje mi rano i wychodze.
Tak bez spodni ?

A jak to wygląda u mnie ?

Wstaję, robię sobie śniadanie, potem śniadanie do pracy i siadam z kawą przed kompem, żeby zobaczyć, co się na świecie odjaniepawla. Jeżeli nie mam obowiązków w dany dzień i posiadam mj, to jaram kolbę od razu po śniadaniu.
Nawet jak paliłem szlugi, to nigdy (oprócz stimów, rzecz jasna) nie zapaliłem na puste bebechy. Robiłem sobie śniadanie, czasem w pośpiechu, byleby tylko jak najszybciej dokarmić płuca. Kawa i faja to kurestwo na puste bebechy, ale wielu ludzi ma ten głupi nawyk. Niech się napijo zimnej, czy nawet lodowatej wody, to za parę minut wszystko wskoczy na zębatkę.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 38 / 0
W moiich przebudzeniach jedynym punktem scalonym, jest pobudka. Co się rozwinie dalej nie wiadomo.
  • 1683 / 126 / 0
Wstaję rano i jestem zawiedziony że moje wieczorne prośby o nieobudzenie się rano nie zostały wysłuchane a potem dzień jak codzień
  • 3854 / 316 / 0
Wieczny 'Dzień Świra', musisz odpocząć. Masz tu zupę, pomidorowo., taką jak lubisz ?
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.