Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 492 / 17 / 0
Cześć, chciałbym zapytać się, jak ocenianie zniszczenie organizmu u:

Osoby co pali i pije (imprezy i czasem w domu, bez przesady)

Osoby co 2/3 razy w miesiącu zerwie nockę na stimie lub weźmie MDMA.

Jaki tryb używek jest bardziej szkodliwy KRÓTKO i DŁUGO FALOWO?
  • 45 / 2 / 0
Szlugi i chlanie.

proszę następnym razem o szerszą wypowiedź - polymerase
  • 906 / 36 / 0
Okazjonalne picie alkoholu wyrządza znikome szkody, ale istnieje ryzyko ze z czasem zwiększy się częstotliwość picia. Natomiast palenie to jeden z gorszych nałogów, zniszczone płuca, zęby, podwyższone ryzyko raka, oraz przy odpowiednio długim paleniu silne uzależnienie.

Natomiast jeśli chodzi o stimy, MDMA, są to silne narkotyki które sieją dość konkretne spustoszenie w głowie, a zażywanie ich kilka razy w miesiącu jest mocno ryzykowne i moim zdaniem bardziej szkodliwe niż okazjonalne spożycie alkoholu, oraz jako ze działają nieco przyjemniej od alko mają też większą moc uzalezniajaca, ale to kwestia osobnicza w sumie. W przypadku dragow tak naprawdę tez nie wiesz co dostajesz, jaką czystość itp., a te stimy to zależy też konkretnie jakie, jeśli rc to skutki długofalowe są nieznane.

Sklanialbym się do pierwszej opcji jeśli chodzi o szkodliwość krotkofalowa, tu większe spustoszenie robią narkotyki, a jeśli chodzi o długofalowe to fajki chyba konkretniej zjebia organizm niż MDMA/stimy, a alkohol jeśli wciąż okazjonalnie to niegrozny.
297 dni czystości (05.01)
  • 3649 / 994 / 2
MDMKa nie powinna cię tak zjebac w 2 razach w miesiacu. Co innego stimy. Mam nadzieję że nie alfa-PVP ;-)

Odstaw fajki. Weź sajko.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 512 / 56 / 0
według mnie fajki robią największy rozpierdol, a przy stimach i alko tych fajek idzie tyle ze hej hue
  • 3206 / 176 / 0
Nie no, MDMA 2 razy w miesiącu to jest w chuj. Ja sobie właśnie takim trybem rozjebałem, i mam paru znajomych którzy kiedyś MDMA jedli często, nie jedzą od paru lat a problemy z układem nagrody - anhedonia, amotywacja - zostały
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 111 / 4 / 0
Oj tak, lepiej nie używać czesto MDMA, miesiac minimum, bałbym się czesciej, bo to nie są zabawki. A jak sobie tylko przypomne przygody po M, to aż dreszcze przechodzą, to jest potężne.
Uwaga! Użytkownik Montebur nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 314 / 0
O ile pamiętam, to szlugi pobudzają wytwarzanie kwasów żołądkowych, więc jeżeli ktoś pali na czczo (o co przy stimach nietrudno), to potem niech się nie dziwi, że ma zgagę i inne takie.
W ogóle, wiele osób - zamiast śniadania - zaczyna dzień od kawy i papierosa. Jak jeszcze paliłem, to nie wyobrażałem sobie, żebym zapalił na pusty żołądek. Na szybko robiłem sobie śniadanie, byle zaraz po nim nakarmić raka.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 22:02:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750284072'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.