Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 137 / 10 / 0
a cpanie w ogole nalezy do madrych pomyslow? co to za pomysl, miec pomysl na taka wypowiedz z krytyka glupiego pomyslu? jak sobie to wyobrazasz moj drogi walic inaczej? ze ktos ma na cwiare, to najpierw, co? jara osemke i potem ma tylko osemke i albo sie porobi, albo sie nie porobi. loteria i chuj, jak w zyciu.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 294 / 2 / 0
Ja raz miałam zapaść jak po ucieczce z ośrodka walnęłam swoją dawkę sprzed 4 czy 5 miesięcy.
Obudziłam się samoistnie po kilku godzinach w bardzo dziwnej pozycji :-/ Koleżanka też się wtedy zawaliła i to konkretniej niż ja ale również obyło się bez pomocy osób trzecich.
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 71 / 2 / 0
Gum@ pisze:
wy mieliście tak akcje z przedawkowaniem to właściwie dlaczego? Towar okazał się za mocny? A może nasypaliście za dużo bo chcieliście mieć fajnie i okazało się za fajnie? No i może troche głupie pytanie....jak objawia się przedawkowania opiatów? Bo wiesz...kiedy czuje się tak zajebiście to moge nawet niewiedzieć że zbliża się zgon.
Nie wiadomo dlaczego. Zawsze grzałem towar z gara, te same działki, nigdy nie kupowałem na bajzlu. Przypuszczam, że główny powód to przemęczenie organizmu, wycieńczenie itp. Objawia się to tak, że masz zajebiste wejście, czasem zdążysz powiedzieć "ale wejście!" i budzi Cię walenie po ryju albo panowie z karetki. W skrajnych przypadkach budzisz się w szpitalu. Nic ciekawego, nie warto.
Raz dostałem zapadki w domu kilka godzin po strzale - nie wiem jak to możliwe :-/ . Wtedy nie byłem w ciągu i naprawdę się ostro zgrzałem.
Uwaga! Użytkownik arkashka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 294 / 2 / 0
Bo tak naprawdę to nigdy nie wiadomo co jest w towarze. Każdy ma inny organizm i różnie reaguje na poszczególne substancje. Tak sobie myślę, że zapadki to nieodłączna część grzania na dłuższą metę. Takie "ryzyko zawodowe" :-/
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 369 / 12 / 0
Mnie zgubiło powtarzanie dawek albo głupie połączenie morfina do kodeiny i.m. Tak że nawet znając dawkę, można się przekręcić. To wcale nie brak rozsądku, po prostu w pewnym momencie jest już wszystko jedno, czy następny strzał cię zabije, skoro i tak nie poczujesz.
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
poza tym "nadzajebistym wejściem" nic Ci nie zwiastuje przedawkowania. A z tym budzeniem przez panów z karetki to jak po benzosach. Ja miałem tak dwa razy po lorafenie (bo tylko dwa razy go jadłem) Po prostu film się urywa i budzisz się gdzieś, nie wiadomo dlaczego i nie wiadomo co się działo....Tyle dobrze że to nie był strzał i nic poza wstydem przed niewtajemniczonymi znajomymi mi nie groziło( robiłem głupie rzeczy...wiadomo).
  • 377 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
nie jestem tego pewien ale tak na chłopski rozum :
opioidy popudzają układ parasympatyczny, przez co mogą doprowadzić do wiadomych skótków
a przecież jadem układu parasympatycznego jest atropina (o wiele łatwiej dostępna od naloksonu bo występuje w bieluniu i wilczej jagodzie)
i tu nasówa sie pytanie czy podanie człowiekowi który przedawkował hel atropiny nie przyniosło by porządanych efektów

niby to jest troche logiczne ale dlaczego nie stosuje się atropiny w ratownictwie medycznym ( może po prostu dlatego że nalokson jest lepszy) wiem napewno że można stosować atropina jako odtrutke przy zatruciu muchomorem czerwonym, ale z opioidami czekam na weryfikacje mojej teorii przez kogoś z większą wiedzą odemnie :D

pod żadnym pozorem tego nie testujcie bo naćpanie gościa z zapaścią bieluniem może nie byc rozsądne ;-)
zresztą jak ktoś dostał zapaści to jak mu podać tego bielunia

pozdro, czekam na wasze komentaże :cheesy:
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 369 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: timeless »
Nalokson jest specyficzną odtrutką dla opioidów. Wypiera je z receptorów, a te blokuje. Po co metody pośrednie, skoro jest bezpośrednia? Atropina ma dosyć szerokie działanie farmakologiczne, a narkotyczni antagoniści nie wykazują żadnego poza blokowaniem receptorów opioidów. Poza tym atropina wcale nie jest łatwiej dostępna od naloksonu, każda R-ka ma na stanie nalokson, a nie wiem, jak miałbyś zamiar ratować kogoś, wpychając mu do ust ziarna bielunia czy wilczą jagodę, bo dla przeciętnego człowieka trudno byłoby zdobyć i nalokson, i atropinę. Nawet gdybyś miał ampułki, to ryzykowałbyś czyjeś życie? To bardzo nierozsądne, tak samo jak ocucanie amfetaminą czy innym stymulantem. Ja osobiście nikomu bym nie podał niczego poza czystym antagonistą. Po co? Żeby przez resztę życia mieć kogoś na sumieniu? Naprawdę można się przekręcić, dlatego najrozsądniejszym i najlepszym wyjściem dla klienta jest wezwanie pogotowia i pierwsza pomoc do przyjazdu.
  • 2 / / 0
nie wiem od ilu zaczac. czy jak wezme 8ml polramu (100mg/ml) i 300mg kodeiny czy to bedzie przedawkowanie? waze 56 kilo i nie wiem jak dobrac dawki.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
8ml będze dla Ciebie za dużo, zwłaszcza z kodeiną. Ja bym Ci radziła zjechać do góra 400mg.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.