Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Ema.

Ziomy, mam prośbe. Powiedzcie, co mam zrobić z poniższą sytuacją. Otóż przeżyłem ośmiodniowy ciąg alkolowy, zaprawiony ostro zielskiem. W noc po tym wszystkim miałem koszmary, zaprawione halucynacjami słuchowymi, czasem nawet wzrokowymi. W następną noc też, teraz będzie trzecia. Zaznaczam, że nigdy nic cięższego od mj nie brałem.
I teraz pytanie do doświadczonych: czy udać sie z tym do lekarza czy poczekać aż samo przejdzie (ile to by trwało)?
Boje sie po prostu, że to mi zostanie na zawsze, albo bardzo długo, a coś mi sie nie uśmiecha zostać schizofrenikiem, zwłaszcza, że będe mieć na glowie dużo obowiązków.
Proszę o poważne odpowiedzi, w miare możliwości.

Pozdro

Masqb
  • 803 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
To skąd wiesz, że masz schizofrenie?
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Masqb »
Ja to rozumiem po prostu jako haluny. Chodziło mi o to, że na pare halucynacji słuchowych odpowiedziałem. Myślałem, że naprawde ktoś coś do mnie gada. Ale mam nadzieje ze to nie to, nie schizofrenia. Mówie o tym, bo czytałem gdzieś, ze zioło może zapoczątkować wymienioną chorobe. Ale mam nadzieje, ze minie mi to za pare dni. Oczywiście rzucam palenie (nigdy duzo nie palilem, przez 3 lata jakies 30 razy łącznie). Co myślicie?
  • 196 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: zrytyberet »
Obstawiam na psychoze i radze ci juz dac se spokoj z dragami.
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 7 / 0
Sam ze sobą rozmawiam na jakieś sytuacje, ktore zdarzyły sie w przeszłości...
Jesli jesteś po 8dniowym ciągu to masz organizm trochę przemeczony od alku, jeśli tygodniowe ciagi to dla ciebie rzadkość. Nie przeżywać, że to przez jaranie tylko kaca wyleczyc i wziąć do roboty. Jeśli to dla ciebie za mało to radzę wybrać się do lekarza-psychiatry, a nie bezsensu klawiszować.
  • 440 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zielone Karty »
Nie początkuję choroby, tylko w niektórych przypadkach może działać jako katalizator, jeśli ktoś ma skłonności do tej choroby, nie będe wymianiał ocb konkretniej, zapraszam do literatury naukowej.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Masqb »
Tak, to był pierwszy ciąg dla mnie. A co do połączenia alko + mj = schiza, miałem coś podobnego pare tygodni temu, tylko nie na taką skale. Po prostu sie napiłem ostro, zapaliłem, i potem ciągle widziałem kolegów, których już pożegnałem wcześniej. Ale luz, skoro mówicie, że samo przejdzie to byłoby miło:) Deczko sie boje dzisiejszej nocy (dwie poprzednie były koszmarne i jak dla mnie przerażające), ale wierze, ze to minie..... Pozdro
  • 147 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: SzALoNa 8)) »
A ja uważam,że przesadzacie. To żadna psychoza, ani schizofremia tym bardziej. Mi też się często zdarzają haluny, przewidzenia i przesłyszenia, trwające nawet do paru dni, po jakichkolwiek ciągach, czy to dxm-owych, czy po thc, czy benzie (zwłaszcza po benzydaminie właśnie), a nawet i po alko. Trwa to kilka dni i przechodzi samo. Też się za pierwszym razem tym przeraziłam, ale mogę Cie pocieszyć,że znam ludzi,jarających i po pare m-cy mj, z częstotliwościa co pare dni, a ciągi tygodniowe to u nich norma, i jakoś żadnej schizofremii oni nie mają i są całkiem normalni %-D
Jak Ci po dwóch tygodniach nie przejdzie, to wtedy dopiero możesz bawić się w lekarza, tylko zastanawia mnie co mu powiesz? "jarałem gandę przez tydzień, do tego piłem alkohol, i teraz mam ciągle haluny i przesłyszenia.." ?? Musiałbyś coś bardziej rozsądnego wymyślić, no i jak już wspomniałam, jak przez naprawde dłuższy czas nie przejdzie to dopiero do lekarza.. I napewno Cie wyleczy, bo dzisiejsze LEKI czynią cuda... :-D :-D :-D
C A R P E D I E M ! ! ! ! ! ! !
  • 100 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Thelem »
Ja myślę, że powinieneś spalić jointa przed spaniem :D
Milutko sobie uśniesz i obudzisz się rano mówiąc: "o kurwa, spałem całą noc!"

Trawka uzdrowicielem narodów...

pozdroo.
Turn on, tune in, drop out...
  • 803 / 7 / 0
Thelem i Szalona chyba nie mieliście do czynienia z osoba cierpiąca na schizofrenię?(schizofrenia zdiagnozowana) Ewentualne "dopalenie" wcale nie daje zamierzonych efektów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.