Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 327 / 4 / 0
Po ile u was to teraz stoi? U mnie są chyba 3 takie odpowiednio w cenach 5.20, 6.50, 13.99, ten najtańszy jest bardzo fajnym dodatkiem jeżeli słabo z kasą.
  • 61 / 1 / 0
To zajebiste szampony, najważniejsze że sponieweirają i smak ok :) Za takie pieniądze można zaszaleć:)
  • 35 / / 0
Uwielbiam. Mój ulubiony i na dobrą sprawę praktycznie jedyny "szampan" jaki pije. Wchodzi mi znacznie lepiej niż tanie wina obecne na rynku i jest pyszny. Dwa takie szampany i zabawa jest już bardzo dobra :D
  • 13 / / 0
Haha! Temat dla mnie. Najlepszy to jest zdecydowanie sovietskoje igristoje, bo nie dość, że tani (5) to jeszcze bardzo dobry. Perłowego da się pić, ale tylko ze względu na zawartość alkoholu, w smaku chujowy. Raz piłem szampana kremlowskiego.

I ja pierdole, 10 złotych prawie poszło w pizdę, bo po wypiciu dwóch mało się nie wyrzygałem. Smakowało to jak gazowany płyn do mycia naczyń ze spirytem.

Ale dobrze że mi przypomnieliście o tych boskich napojach, bo znowu jestem na bezgroszu.
  • 2116 / 630 / 0
Smak sylwestra. Teraz na koniec roku pijam coś lepszego, natomiast poczciwe sowietskoje igristoje (żadne carskoje, podrabiace!) również znajdzie się na składka-party przyniesiony w ramach żartu i tradycji jednocześnie. TBH, dobrze schłodzone sowietskoje nie odbiega AŻ TAK smakiem od szampanów do ceny <50 zł. Może kilka rzeczywiście idzie odróżnić już na pierwszym łyku; ale jak chcemy inwestować w szampan, no to zdecydowanie więcej niż pięć dyszek. Myślę, że w ślepej próbie 80% osób nie wyczułoby podmiany zawartości butelek ww. trunków. ;-)

A i tak wtedy wszyscy są pijani życzeniami i przeciążeni innymi miksami niczym sieci operatorów GSM o północy, więc...

Zdarzyło mi się natomiast ostatnio pić sowietskoje w ramach "uczczenia" pewnego ważnego dla mnie sukcesu, prezentacji która przebiegła znakomicie.
Miłe.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 96 / 3 / 0
O tak, dobry trunek na dzień odmiany w ciągu na wódzie i browarach, bania jest inna bardziej zabawowa ale po 3 ostatnio narobiłem sobie długów u dila bo brałem temat w kredo. Oczywiście rano tego nie pamietałem :rolleyes:
  • 62 / 9 / 0
Zakupiłem sobie dzisiaj jako alternatywę dla browarka na wieczór. 5.90 za 0.7 tego specjału. Igristoje są nieco bardziej wytrawne niż supersłodkie Dorato, ale ten drugi też polecam - można go dostać za ok 10zł.
Będąc sobą wygrywasz na starcie z braku konkurencji.
  • 632 / 104 / 0
Odkopuję!
Jeśli chodzi o mnie to uwielbiam ruskie szampany :D To jest świetny sposób, żeby się najebać za 10 zł :d kupuję ruskacza i energetyka, faza jastrząb %-D
Ogólnie to lubię smak tego alkoholu i dość często się na niego decyduje, ale nie polecam łączyć z winem - w moim przypadku skończyło się lekkimi wymiotami i koszmarnym kacem na drugi dzień.
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 321 / 20 / 0
@mmigotka
To drogo u was jak 10 zł. Ja kupowałem po około 6 zł max 7 z groszami. Chyba że mówisz o jakimś z biedronki które sie nie nazywa igristoje tylko jakas podroba ruskiego to wtedy dyche moze kosztowac. A co do igristoja to sowietskoje, carskoje, jantarnoje itp... Ja tam różnicy w smaku nie widzę. Fajne są, ale jak się pije z piwem i wódką podczas jednej libacji to pijesz w sobotę, a jeszcze w poniedziałek cie telepie. Ale i tak warto:)
  • 2429 / 580 / 155
Potwierdzam, u mnie czasem zdarzają się nawet po 5 zł z groszami. Igristoje to już klasyka na Sylwestra, nie sposób pomylić z innym szampanem.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.