Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Jak myślicie czy komunikacja przez snapa lub whatsapa jest bezpieczna?
  • 14 / 1 / 0
Co to znaczy bezpieczna? Konwersacja przez komunikator/portal społecznościowy nie może być dowodem lecz poszlaką.
Niebieskie plastikowe schody na strych.
  • 30 / 1 / 0
Signal jest najbezpieczniejszy.
  • 270 / 13 / 0
nie prawda...
Wickr! tylko to
  • 7 / / 0
Praktycznie tak, bo wiadomości przez snapa się automatycznie usuwają i nie można ich odtworzyć (często ludzie zapominają usunąć smsów, wiadomości itp).
Teoretycznie niestety nie, wszystko jest zapisane na dyskach, pytanie jak bardzo jest możliwy dostęp do tego...
  • 747 / 38 / 0
Ja polecam Signal, bezpieczniej
  • 274 / 22 / 0
Stary temat ale dodam dla potomności: nic co nie jest szyfrowane między użytkownikami nie jest bezpieczne. Szczególnie Snapchat:
https://www.forbes.com/sites/kashmirhil ... disappear/
https://www.herrmanandherrman.com/blog/ ... nce-court/
  • 12512 / 2426 / 0
Ja jeżeli komunikuję się w sprawie mj, to tworzę notatkę na https://privnote.com/ i podsyłam komu trzeba przez Signal. Adresat odczytuje treść notatki, która potem zostaje zniszczona (niestety nie znam szczegółów technicznych).
  • 274 / 22 / 0
To moim zdaniem mniej bezpieczne niż tylko wysyłanie przez Signala z automatycznym usuwaniem. Signal już bezpiecznie szyfruje cały ruch a niepotrzebnie ufasz dodatkowej stronie trzeciej. Teoretycznie piszą że oni też szyfrują ale.
  • 7 / / 0
Może być tylko poszlaka nie dowodem a fb i tym podobne przeważnie odrzucając wniosek polskiej policji o udostępnienie danych.
Czytałem że niby tylko około 30 % wniosków przyjmują co mojim zdaniem jest niewielka liczba zwłaszcza jeśli to tylko poszlaka
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.