Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
P.S. Strasznie mi się chce palić, nie wiem czy to wina pseudo, ale normalnie co 10 minut mógłbym rozpalać szluga... :nuts: <_<
to napewno od tego ;-)
EDIT(17.00): Od ponad godziny mam coś na kształt "zejścia". Zaschło w mordzie i ogólne ogłupienie... Nic mi się nie chce... ;]
Wczoraj sprobowalem pierwszy raz efki 90mg plus 180mg pseudo i mocna kawa i tak jakos niezbyt bylo (po samej pseudo czuje zawsze taka przyjemnosc) do tego ostro sie pocilem:/ a pod wieczor to taki opadniety z sil witalnych sie stalem:P
Bez porównania lepsza niż efka!!!!!
Zdecydowanie wolę ją już od efki, pomimo że wychodzi duuużo drożej :-)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy
Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.