Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Siema
Złapali mnie na uprawie z kolega 16 lat ja 19 on nie mial problemow z policja.
Ja mialem rok temu przypal kradzież z włamaniem i na przeszukaniu znalezi 3 sadzonki max tydz mialy i
w samarce 0,36g suszu. Za ganje dostalem 350 zł grzywny a za tamto zawias rok na 3 i 700 zł grzywny
W sierpniu nas złapali z uprawa ponad 30 krzakow sez byly w poczatkowej fazie kwitnienia i wyszlo 461 gr suszu z tego.
Co Moge miec za to ?
  • 2372 / 56 / 0
Podejrzewam, ze odwiesza tamten wyrok i zsumuja sie oba.
Znalezli cos procz krzakow, w domu n.p.? Samarki, wage? Cos na telefonie?
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 3 / 1 / 0
smsa do kolegi "pchnolbys jeden"
  • 328 / 24 / 0
No pewnie w pierwszej kolejności ogarnij sobie adwokata. Samemu nie pisz żadnych wniosków, bo zrobisz błąd jak w SMS'ie :D
  • 619 / 45 / 0
Będzie odsiadka, nie ma bata.
  • 4807 / 267 / 0
Odsiadka jest praktycznie bankowa ze względu na okoliczności, ale walczyłbym do końca. Są przypadki gdy sąd bierze pod uwagę starania oskarżonego, ale tutaj autor wątku ma pod górkę ponieważ nie ma ośrodków leczenia palaczy i łatwo zweryfikować terminy oraz fakty.

Jako że sprawa jest przykra wypada zalecać okazanie skruchy i przekonywanie sądu odnośnie twardego zamiaru poprawy, nie zaszkodzi spróbować choćby starając się o najniższy wymiar kary. Perspektywy są jednak nie najlepsze.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 3 / 1 / 0
Miałem problemy o dopy i karetka mnie zabrala nic mi nie bylo ale psy tez byly.
Na drugi dzien albo za dwa dni wbija baba cos tam o uzaleznieniach.
Tłumaczyla mi zebym chodzil raz w tyg do osrodka trzezwozci.
Mowila ze Mam niebieska karte załozona

scalono - poly

a ile % thc musi miec krzak zebym za niego moglbyc karany ?
  • 67 / 22 / 0
Wystarczy ze krzak ma powyzej 0.2% (albo 2 %) by juz nie byl uznany jako konopie przemyslowe. W Twoim przypadku to bankowo wiele % ponad norme, nawet jesli sie myle i podalem niepoprawne wartosci (nawet samosieja z 10-15% wyciagnie).

Majac zawiasy i teraz bedac karanym to zostaja tylko sanki i pasiak. Chociaz majac 16 lat moze jeszcze bedziesz mial tyle szczescia ze skonczy sie na zakladzie poprawczym bo 18 roku zycia (wiec tragedii nie ma. psyche Ci zniszcza ale przynajmniej dupa cała).

Bierz adwokata nawet z urzedu i sam za duzo nie kombinuj. Moze jakos sie uda (co nie zmienia faktu ze pojebane prawo u nas. Dzieciakowi za zabawe w ogrodnika rozjebia zycie heh).
Nihil scio, nihil vidi, nihil audivi
  • 2372 / 56 / 0
0,20% , jak dobrze pamietam. T.z.n., "karany"... Powyzej tego pulapu konopie przestaja byc przemyslowymi konopiami, ale zeby pojsc gibac za 0,25 % musialbys miec duZego niefarta. :)
Jak sie myle, niech ktos poprawi.

Do autora:
bierz dobra papuge! Oprzyj linie obrony na...moze prawie humanitaryzmu?
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 123 / 7 / 0
10 lutego 2017SassyFungus pisze:

Majac zawiasy i teraz bedac karanym to zostaja tylko sanki i pasiak. Chociaz majac 16 lat moze jeszcze bedziesz mial tyle szczescia ze skonczy sie na zakladzie poprawczym bo 18 roku zycia (wiec tragedii nie ma. psyche Ci zniszcza ale przynajmniej dupa cała).

Bierz adwokata nawet z urzedu i sam za duzo nie kombinuj. Moze jakos sie uda (co nie zmienia faktu ze pojebane prawo u nas. Dzieciakowi za zabawe w ogrodnika rozjebia zycie heh).
O ile dobrze zrozumialem to autor tematu ma 19 lat.
ODPOWIEDZ
Newsy
Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.