SpalamTo pisze:Typowy/wzorowy/prawdziwy narkoman xD
Typowy narkoman to taki co przed sniadaniem wpierdala kreske,
Wzorowy to taki to taki co robi śniadanie mamie dopiero później ćpie, a prawdziwy nic nie je tylko sniffuje xD
Dobrze rozumiem? xD
30 stycznia 2017PiesZaSzybą pisze: Jeżeli ktoś nie rozumie różnicy pomiędzy słowami typowy/wzorowy/prawdziwy to jego problem i powinien to po prostu napisać w ankiecie(naprawdę nie chcę nikogo obrazić, uwierzcie mi: :) Ciekawe, że na takie same pytania odpowiadają różne grupy społeczne i właściwie nie ma problemu, a w przypadku narkomanów nagle wszystko staje się problemem. Nie, nie chcę napisać, że wy jesteście głupi czy, że narkomani ogólnie są głupi. Sam jestem miłośnikiem substancji psychoaktywnych, czyli narkomanem, ale moglibyście wykazać choć trochę zrozumienia dla tych pytań, bo w żaden sposób trudne czy głupie nie są. i nie twierdzę Klepsydro że wy też jesteście głupi. Jeżeli tak bardzo wam przeszkadza to rozróżnienie na typowego/wzorowego i prawdziwego to możecie po prostu napisać, że według was te słowa znaczą to samo i tyle, nie wiem o co ten cały lament.
'
Wzorowy to taki to taki co robi śniadanie mamie dopiero później ćpie, a prawdziwy nic nie je tylko sniffuje xD
Dobrze rozumiem? xD
Tak, dobrze. Jeżeli tak widzisz świat, to tak miałeś napisać. Właśnie o to chodzi w tej ankiecie.
Rozumiem, że jest to coś innego niż większość ankiet, ale zamiast od razu hejtować wszystko co inne i nieznane , to można chwilkę nad tym pomyśleć. Ankieta nie jest mi potrzebna do pracy z socjologii itp. W badaniach, ogólnie mówiąc, językoznawczych właśnie taki charakter mają pytania. Są inne, rozumiem. Ale kurwa bez przesady. pis joł ludzie i trochę więcej życzliwości na przyszłość, bo nie wszystko co z początku się wydaję trochę inne jest z gruntu złe i jak ktoś tu napisał "głupie".
26 stycznia 2017iuhanna pisze: Czyż nie są to dwa różne znaczeniowo określenia? Użytkownik substancji psychoaktywnych to co innego niż osoba od nich uzależniona. A ćpun/narkoman to właśnie ktoś uzależniony, przynajmniej w idiolekcie moim i wszystkich osób, które znam. Mogę się oczywiście mylić, ale tak czuję to słowo. Myślę, że "ćpun" jest wystarczająco slangowy, żeby nie mieć jakiejś formalnej definicji. Ta definicja więc jest zależna od czyjegoś idiolektu, a co za tym idzie - w większym zakresie geograficznym/społecznym - od danej odmiany języka.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
Wzorowy - taki narkoman jakim chcielibyscie byc, idealny narkoman. Wiem ze neiktorzy, moze wiekszosc nie chce byc narkomanami, ale taki jakim chcielibyscie byc jesli musielibyscie cpac
Prawdziwy - taki jaki jest naprawde, jaki przychodzi na mysl gdy porownacie typowego z realiami jakie poznaliscie w swoim zyciu
Its pretty easy
30 stycznia 2017SpalamTo pisze: Typowy/wzorowy/prawdziwy narkoman xD
Typowy narkoman to taki co przed sniadaniem wpierdala kreske,
Dobrze rozumiem? xD
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
Klepsydra - Czy profesor Bartmiński jest dla ciebie autorytetem, jeśli chodzi o badanie języka? Bo jeżeli tak, to wyobraź sobie, że to kurwa on układał te pytania i raczej, jako jeden z paru najlepszych ludzi w swoim fachu w tym kraju, się zna na robieniu takich ankiet. No chyba, że dla ciebie jest on nikim i układa głupie pytania. Jeżeli tak myślisz, to masz prawo do takiego zdania :) Pozdrawiam
https://pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Bartmi%C5%84ski
Ja pierdole stary, przejdzie ci po pierwszym roku xD A te czegoś się wypełnić za bardzo nie da bo wszędzie wychodzi powtarzalny bełkot.
The dream is gone
A tak na marginesie to pierwszy rok studiów od kilku lat ma za sobą, no ale ty pewnie wiesz lepiej hehe iks de
Autorytetem w dziedzinie języka jest dla mnie Iuhanna i można skończyć tę kłótnię. Jego zdaniem pytania nie są ułożone błędnie. Można to dopracować, ale już teraz jest poprawnie.
I przestań tak potwornie ujadać.
Jak ktoś czegoś nie rozumie to możesz mu wytłumaczyć. Nie możesz? Napisz, że to zafałszuje wyniki. Nie pisz, że albo rozumiesz albo jesteś frajer bo inni rozumieją.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.