Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 110 / 1 / 0
pytam z czystej ciekawości, nie to że mam zamiar pić %-D
może akurat jest na forum jakiś chemik który wie jak wytrącić/oddzielić z denaturatu bitrex(benzoesan denatonium) za pomocą jakiegoś odczynnika, czy jakiejś reakcji; żeby pozbyć sie tego ohydnego gorzkiego smaku
/pytam o reakcje chemiczną; więc nie pisać o destylacji, albo przelewaniu przez chleb.../
Uwaga! Użytkownik violator@85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 110 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: violator@85 »
no co? :-D to było by piękne mieć 1,2 litra wódy (o niezbyt miłym zapachu jednak %-D; ale za to wygląd ciekawy; jak bols blue prawie %-D ) za 4zł ;-)
żadna melina nie jest tańsza :cool:
EDIT: ciekawe ile osób z forum już piło ten boski trunek %-D ; ale i tak sie nikt pewnie nie przyzna (chociaż kiedyś czytałem post Iwana w wątku "wasze doświadczenie" w którym coś o tym wspominał)
mi sie ostatnio zdarzyło jak byłem najebany i chciałem jeszcze ale wszystkie sklepy były już pozamykane; to znalazłem w domciu ten truneczek i sie wypiło z 5 bań (po 30ml) :rolleyes: . ale smak jest tragiczny; i nie da sie niczym przepić tego <_< . tak gorzkie jakby zrobić ekstrakt gorzkości z 10 grejpfrutów albo z piołunu.
więc dlatego stworzyłem ten wątek bo było by miło pozbyć sie tego bitrexu stamtąd ;-)
może ktoś akurat umie
ja sie kiedyś zajmowałem chemią; ale akurat nie mam pojęcia jak to zrobić, więc czekam na pomysł jakiejś mądrej głowy ;-) ;-)
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2007 przez violator@85, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik violator@85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Mocno chujowe? A przybełtać to z czymś? Ile to ma %? Pytam z ciekawośći :-)
Ostatni raz mialem to w rekach kiedy o alko nawet nie myslałem...
  • 110 / 1 / 0
no niestety tak mocno chujowe że nie idzie sie tym upić (można jedynie walnąć parę bań jak sie już jest na fazie, ale i tak trzeba uważać bo naprawdę można sie zbełtać od tego smaku ; jakby wypić jakieś perfumy smakuje)
najlepiej jakby ktoś wymyślił jak usunąć to dziadostwo stamtąd, może akurat mamy tu jakiegoś dobrego chemika ;-)
denaturat ma 92% , prawie jak spirytus, kosztuje około 4zł za 0,5 litra ; więc jakby to oczyścić to było by naprawdę opłacalne %-D
"dykta" jest skażana tym http://pl.wikipedia.org/wiki/Benzoesan_denatonium ; no niech ktoś coś na to poradzi jak to stamtąd wyjebać bo jest tak ohydne że od razu ciągnie na wymioty <_<

ps. i jak ktoś miałby zamiar spróbować to ostrzegam że denaturat nie jest trujący dopiero od niedawna i jak ktoś ma np. w piwnicy czy gdzieś taki sprzed paru lat (z czaszką na etykiecie) to jest toksyczny i nie wolno wypić żadnej ilości !!!
a tutaj macie konsekwencje zbyt częstego używania http://www.youtube.com/watch?v=_M6dM7ewTSg %-D %-D (od razu mówię że to nie jest mój stary, ani tym bardziej ja %-D )
  • 803 / 6 / 0
A te filtrowanie przez chleb? Mit?
  • 110 / 1 / 0
wiesz że tego nie sprawdzałem bo robiłem to na szybkiego ;-) byłem tak zajebany że mnie waliło jak to smakuje %-D
ale tu chyba chodziło bardziej o usuwanie substancji toksycznych, których teraz już sie nie dodaje. ale gorzkiego smaku (bitrex'u) chyba by nie usunęło. nie mam już niestety tego w domu (zużył sie %-D ) więc nie mam jak sprawdzić. ale na dniach kupie buteleczkę i chlebek to sie sprawdzi ;-)
  • 88 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: LeszekMiller »
Miałbym kiedyś okazję dostąpić zaszczytu wypicia owego trunku, ale po tym jak usłyszałem że dostaję z nim gruźlicę gratis, dałem sobie spokój. Ale przepis zawodowców to po prostu wymieszać biały denaturat [nie ma już chyba innego ?] z wodą mineralną - niestety, proporcje to tajemnica mistrzów, ale podejrzewam że 2:1 [litr wody, pół denaturatu].
Smacznego.
Nie bój się plamy na swetrze.
  • 803 / 6 / 0
Biały denaturat?
Przecież barwią tylko po to aby nikomu sie nie pojebało przy ewentualnym spozyciu...
  • 68 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kuba9458 »
bialy denaturat jest na bank bo kumpel podjebal kiedys spiącemu menelowi flaszke w/w trunku myśląc ze to wodka rzyczywistość jednak okazala sie zupełnie inna :D
  • 110 / 1 / 0
teraz częściej jest spotykany ten biały właśnie; i to ze względu iż nie ma już w nim związków toksycznych więc nie musi być barwiony w celu utrudnienia ewentualnej pomyłki przy spożyciu ; a po drugie po co "koledzy" mają sobie brudzić ubranie przy ewentualnym rozlaniu %-D
a tak na poważnie to biały denaturat jest potrzebny ponieważ etanol jest używany jako rozpuszczalnik dla niektórych farb; i po prostu nie da sie rozcieńczyć białej farby filetowym rozpuszczalnikiem... gdyż efekt końcowy mógłby sie nieco różnić od oczekiwanego ;-)
ale i tak np. u mnie jest dalej ten fioletowy, i nie ma szans kupić białego
ODPOWIEDZ
Newsy
Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.