Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 57 / 1 / 0
No ale nie jest to spowodowane typowo kodą tylko ogólnym opiatowym głodem ;) a poza tym nawet nie moge sobie wyobrazić jaki miałby być ten zjazd po kodzie. nawet mi do głowy nigdy nie przyszło coś takiego. :huh:
Benzofan
  • 4 / / 3
Ja nawet po 4 dniowym ciągu nie czułem żadnego zjazdu.
Uwaga! Użytkownik UNh01y nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 292 / 31 / 18
U mnie za pierwszym razem wyglądało to mniej więcej tak, że po paru dniach zaczynając od 150 mg budzę się z totalnym brakiem chęci do czegokolwiek, wstaję, nic mi się nie chce, wszystko jest odrealnione, bolą mnie mięśnie.
Idę do apteki. Jest super.
  • 742 / 9 / 0
bolą mięśnie = skręt

A zejście po kodzie to jakiś wymysł. Jedyne co to wkurw, który się pojawia czasami, ale na niego nie ma reguły, chodzi tutaj bardziej o bodźce z otoczenia i nasze nastwienie.

Zresztą właśnie brak JAKICHKOLWIEK negatywnych efektów po kodzie był głównym powodem mojego wjebania się. Dopiero później przy większych dawkach pojawiły się jakieś efekty negatywne (a przede wszystkim skręt :D )
  • 3901 / 563 / 0
no niby mozna wkurw zaliczyc jako efekt zejscia. po za malych dawkach mam bardzo czesto wkurwa
za to po za duzych dawkach 'zejscie' to jest taki stan, ze nic się nie chce robić. ani jedno ani drugie nie jest fajne, dlatego preferuje srednie dawki. chwila euforii z checia do dzialania. mak dziala na mnie za dlugo i zbyt mnie zamula i rozleniwia
  • 7 / / 0
Zależy po jakiej dawcę. kodeina działa krótko dlatego przy zejściu się wkurwiamy, gdy schodzi. W sumie im większa dawka tym lepszy high a im lepszy high tym większe wkurwienie ze schodzi. Logiczne
  • 304 / 13 / 0
Jestem obecnie w codziennym ciągu praktycznie od świąt i teraz jakieś 12h od ostatniej dawki czuje niepokój, coś na kształt lekkich stanów lękowych. Do tego lekkie początki paranoi takie że sobie coś wkręcam głupiego ale w to nie wierze. Mieliście tak? Może coś takiego być od kodeiny? Na fazie, raczej jestem wyluzowany, w stanie ogólnej trzeźwości jestem lekko znerwicowany lecz nie mam takich shizopodobnych stanów a teraz taki chory sie lekko czuje.
Pozdrawiam
  • 2882 / 303 / 0
Zaczyna Ci się skręt, nie bierz więcej tego :)
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 304 / 13 / 0
Skręt też powoduje takie lękowe objawy?:p

Zarzyłem właśnie 100mg pernazyny zobaczymy czy mi pomoze
Pozdrawiam
  • 1683 / 126 / 0
Tak, możesz czuć się nieswojo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.