Co do ketaminy, to gdzieś wyczytałem, że nawet w Holandii nie zalegalizowano jej do celów rekreacyjnych. Szkoda. :(
A czy wie ktoś, jakie są tendecje "polityczne" w Holandii: czy możliwe jest dalsze zliberalizoanie prawa w zakresie kolejnych używek, czy może odwrotnie (oby nie!)?
Pozdro
tw.agent pisze:
A czy wie ktoś, jakie są tendecje "polityczne" w Holandii: czy możliwe jest dalsze zliberalizoanie prawa w zakresie kolejnych używek, czy może odwrotnie (oby nie!)?
Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
jaitylkoja pisze: cos ostatnio czytalem o projekcie zalegalizowania zoofilli
17 lipca 2006 holenderski sąd odrzucił wniosek działaczy antypedofilskich natychmiastową delegalizację Partii na rzecz Miłości Bliźniego, Wolności i Różnorodności (PNVD) założonej 31 maja 2006.
Partia PNVD, może więc nadal działać bezproblemowo i LEGALNIE na terenie Holandii i postulować]
Pozatym chcieli zalegalizować każdy narkotyki miekkie i twarde tak żebyś mógł je kupić jak w kiosku. Ale pare miesięcy temu partia sama upadła bo nie miała żadnego poparcia oraz członków ;)
Jednak "oryginalna" ta Holandia, nie ma co...
Pozdro
tw.agent pisze: Jeszcze jedno. Było pytanie o mj, a ja zastanawiam się, czy można przebywać w miejscu publicznym (zakładam, że w towarzystwie trzeźwej osoby) będąc pod wpływem psychodelicznych grzybów. Tak z ciekawości zwykłej pytam. ;)
Pozdro
czy z holandii latają samoloty do kingston ?
Prawda jest taka, ze np. white widow, ktora palilem w hotelu w Amsterdamie - do cofee shopu niestety mnie nie wpuscili (bylo to juz jakis czas temu) nie umywala sie do "gałązki" jaka kupilem od naszego drivera, podczas zwiedzania Jamajki na wlasna reke z ojcem. Kolo chcial 20$ w koncu kupilismy za 15$ witke na oko bylo tam 8-15 g czystego palenia. Tak sie trafilo, ze nasz kierowca byl rasta, troche hardcore przez gory waskimi drogami z najaranym kierowca, ale wtedy o tym nie myslalem :P
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.