prawie_martwy pisze: No chyab nie robi to tak wielkiej roznicy zeby skutkiem tego bylo oslabienie dzialania (do poziomu slaby) powiedzmy ze te wypelniacze przedluza wchlanianie o 5 min a taki czas to przeciez i tak malo ;)
Po podaniu dożylnym niestety nie ma kopa, trzeba poczekać parę minut aż zacznie działać (pewnie wątroba musi to przerobić na jakiś aktywny metabolit). Sposób jest o tyle dobry, że nic się nie marnuje, nie trzeba zarzucać na pusty żołądek i nie ma chujowego spływu w gardle (jak przy podaniu donosowym).
Aha, jeszcze jedno - jak to przefiltrujecie i wam wyjdzie mętny roztwór w pompce, to się nie przejmujcie i bez strachu wstrzykujcie! Ten biały kolor pochodzi od laktozy, która jest także zawarta w tych tabletkach, ale laktoza jest nieszkodliwa więc można ją bez przeszkód wstrzyknąć razem z zolpidemem (jednak mimo wszystko ja zawsze filtruje 2x i wychodzi mi klarowny roztwór).
Powodzenia!
P.S.
Wiem, że zaraz jacyś kretyni się odezwą, że jestem pojebany, że wstrzykuję sobie zolpidem, ale moim zdaniem lepiej wstrzykiwać to niż jakieś Klony rozpuszczone w spirytusie salicylowym :nuts: :nuts: :nuts:
Tolerancja występuje praktycznie tylko na efekty 'rekreacyjne' (halucynacje). Na działanie nasenne, jeśli postępuje, to bardzo znikomo
wracajac ad meritum tolerancja na dzialanie nasenne rosnie dosyc szybko (mam nadzieje ze nie w nieskonczonosc)
zaznaczam tez ze powyzsza uwaga odnosi sie do stosowania codziennego
edit
i jeszcze jedna kwestia mnie zastanawia, jak konczylam ostatni ciag na zolpidemie bylam na 4-5 tabl celem zasnecia. potem przytrafila sie przerwa ok 1.5 miesiaca od zolpidemu i od bezno wszelkich. w trakcie tej przerwy przytrafily sie kokosy i tu jest problem- brzmi to niewiarygodnie, ale tolerancja, miast spac masakryczie mi sie podniosla, na tyle ze nie ma sensu stosowac juz zolpidemu , 5ciokrotnie od leczniczej wieksza dawke bym jeszcze zdzierzyla, ale fakt ze paczka idzie mi w 2 max 3 dni to juz niezbyt optymistycznie nastracja do kontynuowania leczenia zolpidemem.
wie ktos cos o wplywie koko na zolpidem?
zaznaczam ze czas pomiedzy zarzuceniem k a powrotem do zolpidemu wyniosl ok 2-3 tyg
Edit: PS: Wlasnie sprawdzilem i strzaly Tranxene sa 20mg/2ml, 50mg/2,5ml i 100 mg/5ml, tak ze jakbys probowal cos z tym to mozesz zaczac od mniejszych dawek jak nie masz tolerancji zadnej na benzo niz te, ktore podalem wyzej. Ja wiem, ze w szpitalu na pewno dostalem ta ampulke 100mg i bylo calkiem przyjemnie :cheesy: . Tyle, ze chyba w mniejszej ilosc mi to rozpuscila, bo i.m. mozna podac 3 ml w jedno miejsce, 4 ml to juz max. (bo to jest proszek i zawiera dodatkowo rozpuszczalnik, pewnie wode)
lubie, kurwa, ten specyfik
deadline pisze: tez mnie wkurwia tolerancja, po 6tyg calkowitej przerwy od benzo minimalna efektywna dawka zolpidemu to dla mnie 6-7tab, wskazane donosowo (aj...), jest na to jakis sposob? <_<
lubie, kurwa, ten specyfik
Jak wiadomo i benzo i alkohol działają na GABA. Występuje tu tolerancja krzyżowa.
Pozdro.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.