prawie_martwy pisze: No chyab nie robi to tak wielkiej roznicy zeby skutkiem tego bylo oslabienie dzialania (do poziomu slaby) powiedzmy ze te wypelniacze przedluza wchlanianie o 5 min a taki czas to przeciez i tak malo ;)
Po podaniu dożylnym niestety nie ma kopa, trzeba poczekać parę minut aż zacznie działać (pewnie wątroba musi to przerobić na jakiś aktywny metabolit). Sposób jest o tyle dobry, że nic się nie marnuje, nie trzeba zarzucać na pusty żołądek i nie ma chujowego spływu w gardle (jak przy podaniu donosowym).
Aha, jeszcze jedno - jak to przefiltrujecie i wam wyjdzie mętny roztwór w pompce, to się nie przejmujcie i bez strachu wstrzykujcie! Ten biały kolor pochodzi od laktozy, która jest także zawarta w tych tabletkach, ale laktoza jest nieszkodliwa więc można ją bez przeszkód wstrzyknąć razem z zolpidemem (jednak mimo wszystko ja zawsze filtruje 2x i wychodzi mi klarowny roztwór).
Powodzenia!
P.S.
Wiem, że zaraz jacyś kretyni się odezwą, że jestem pojebany, że wstrzykuję sobie zolpidem, ale moim zdaniem lepiej wstrzykiwać to niż jakieś Klony rozpuszczone w spirytusie salicylowym :nuts: :nuts: :nuts:
Tolerancja występuje praktycznie tylko na efekty 'rekreacyjne' (halucynacje). Na działanie nasenne, jeśli postępuje, to bardzo znikomo
wracajac ad meritum tolerancja na dzialanie nasenne rosnie dosyc szybko (mam nadzieje ze nie w nieskonczonosc)
zaznaczam tez ze powyzsza uwaga odnosi sie do stosowania codziennego
edit
i jeszcze jedna kwestia mnie zastanawia, jak konczylam ostatni ciag na zolpidemie bylam na 4-5 tabl celem zasnecia. potem przytrafila sie przerwa ok 1.5 miesiaca od zolpidemu i od bezno wszelkich. w trakcie tej przerwy przytrafily sie kokosy i tu jest problem- brzmi to niewiarygodnie, ale tolerancja, miast spac masakryczie mi sie podniosla, na tyle ze nie ma sensu stosowac juz zolpidemu , 5ciokrotnie od leczniczej wieksza dawke bym jeszcze zdzierzyla, ale fakt ze paczka idzie mi w 2 max 3 dni to juz niezbyt optymistycznie nastracja do kontynuowania leczenia zolpidemem.
wie ktos cos o wplywie koko na zolpidem?
zaznaczam ze czas pomiedzy zarzuceniem k a powrotem do zolpidemu wyniosl ok 2-3 tyg
Edit: PS: Wlasnie sprawdzilem i strzaly Tranxene sa 20mg/2ml, 50mg/2,5ml i 100 mg/5ml, tak ze jakbys probowal cos z tym to mozesz zaczac od mniejszych dawek jak nie masz tolerancji zadnej na benzo niz te, ktore podalem wyzej. Ja wiem, ze w szpitalu na pewno dostalem ta ampulke 100mg i bylo calkiem przyjemnie :cheesy: . Tyle, ze chyba w mniejszej ilosc mi to rozpuscila, bo i.m. mozna podac 3 ml w jedno miejsce, 4 ml to juz max. (bo to jest proszek i zawiera dodatkowo rozpuszczalnik, pewnie wode)
lubie, kurwa, ten specyfik
deadline pisze: tez mnie wkurwia tolerancja, po 6tyg calkowitej przerwy od benzo minimalna efektywna dawka zolpidemu to dla mnie 6-7tab, wskazane donosowo (aj...), jest na to jakis sposob? <_<
lubie, kurwa, ten specyfik
Jak wiadomo i benzo i alkohol działają na GABA. Występuje tu tolerancja krzyżowa.
Pozdro.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.