...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3699 / 613 / 0
technika mozesz zrobic jeszcze teraz, 2 lata i masz dyplomik ;P
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 134 / 18 / 0
sprawdzone_info pisze:
Było nie było - obstawa lekowa żeby przestać ćpać MJ to trochę śmieszna sprawa. Najlepiej benzo i SSRI od razu.

Alkohol, opiaty, benzo - tu są najcięższe odstawki bo po nagłym odstawieniu można nawet umrzeć.

Stymulanty, MJ i inne to tylko psychika. A "leczyć" psychikę za pomocą benzo czy antydepresantów to coś co osobiście mnie bawi. :old:
Bo już bardziej zdrowe jest palenie zioła :cheesy:
Otóż, kurwa to. Podpisuje się nogami, rękoma i kutasem. Ja z tego poheheszkowałem i poczuliście się urażeni, sprawdzone info napisał merytorycznie i jakoś psy nie szczekają.
Tak samo śmieszy mnie wątek "detox od trawy", ja chyba jutro założę wątek "detox od napojów energetycznych" albo może "detox od papierosów elektronicznych". Bądźcie poważni, to poważne forum, a wchodzi tu gimbaza co zajarała zioło, wciągnęła kreskę i już się szczyci że jest narkomanką. To nie powód do dumy. Gimby wypierdalać, bo poziom foruma leci na łeb na szyje, No i Administratorzy do roboty, banować gówniarzy i tępe strzały, poza tym ekipa moderatorska to już w ogóle inny temat, nie chce go nawet poruszać bo to co się dzieje to makabra.
  • 2372 / 317 / 0
bo ten kolega co pisał o detoksie od trawy, powinien raczej napisać to w wątku "jak rzucić.." A najlepiej niech odstawi używki skoro tak go telepie po marichuanen ;-)
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 134 / 18 / 0
Masz rację. Ale ja już kończę swój udzuił w tej dyskusji bo nie chce mi się wykłócać, tłumaczyć, przekonywać do swoich racji, Niech mnie bluzgają, plują jadem i co tylko, ja wiode dość normalne życie w realu i nie mam zamiaru zaprzątać swojej głosy takimi bzdurami. Kobietka w 4 m-cu ciąży z komplikacjami, a ja się będe kłócił o marihuane - paranoja.
  • 40 / 1 / 0
Prawda, rzadko się spotyka ludzi wychodzących z marysi.
Tendencja się zmienia. Największymi wrakami stają się pacjenci
wkuwający fioletową miksturę. Oni bezpowrotnie uszkadzają układ nerwowy.
Objawia się: trudnością w wymowie (jąkanie) oraz zachwiane chodzenie i trzęsiawki.
Zmieniać się w chodzące zombie, uzależnienie psychiczne równać można z nowotworem.
Uwaga! Użytkownik 1cassidy1 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 222 / 20 / 0
E tam pierdolicie, ćpanie to kwestia wyboru

W pewnym momencie jest tak że z tego czy z innego powodu zaczynasz lecieć

A żeby przestać trzeba chcieć przestać i to wystarcza i nie ma co pierdolić, że jest inaczej
za każdym razem kiedy wprowadzasz do organizmu jakąś substancję równie dobrze mógłbyś tego nie zrobić gdybyś podjął inną decyzję
imo

Tak, jasne, że uzależnienie fizyczne czy tam kurwa zmiany w mózgu po napierdalaniu metamfetaminy nie pomagają w tym żeby zacząć chcieć
When I go into the ground,
I won't go quietly,
I'm bringing my crown
  • 40 / 1 / 0
Odnośnie, poprzedniego komentarza. Niektórzy potrafią poświęcić życie, dla odmiennych stanów świadomości
Reasumując, opiatowcy dostają szansę na zaprzestanie oraz powrotu, Pokonają męczarnię i są wolni.
Zaś metkatowcom, pozostaje postępujące kalectwo umysłowo/psychiczne.
Poznałam, wieloletni nałogowcy. Jak wiadomo, ich myślenie skupione wyłącznie na odurzeniu.
Taka droga czeka wielu politoksykomanów, spieszno im do wiecznego zaśnięcia.
Nadmanganian wiele zniekształci istot, gdyż przepis jest banalny.
Uwaga! Użytkownik 1cassidy1 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3699 / 613 / 0
To mnie trochę martwi, ale w sumie to nie wale iv tylko per os.
Półtora roku. Filtruje całkiem skutecznie. Nie strasz. degradacja podobno postępuje powoli i nie objawia się natychmiast. Antyoksydanty stosuje prawie ciągle, bo też i kota robię codziennie albo co drugie dzień.
Żadna redukcja szkód nie jest tak skuteczna jak odstąpienie od szybkości.
B-K= Bardzoszybkajazda Krótkiczas
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3455 / 1124 / 0
A ja tylko powiem tyle, uzależnionym nie jest się całe życie, bo jak wytłumaczyć "wyrośnięcie" z pewnych rzeczy? Np. z gier komputerowych, czy do końca życia zostanę nałogową graczką jeśli to było 15 lat temu? No właśnie. A czemu już na całe życie będę mieć w papierach THC i fałszywie halucynogeny i stymulanty, bo mam pojebanego, przewrażliwionego doktora? Czemu nie spisze od razu wszystkich moich nałogów? Poza tym marihuana przestała mi się podobać, nie ze względu na żadne schizy a profil działania. W ogóle się strasznie uspokoiłam w kwestii ćpania, ale zostaną leki, leki, leki, prawdopodobnie na całe życie. Na taką dygresję mi się wzięło.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 477 / 77 / 0
Minimalna znajomość/zainteresowanie podstawami biochemii wytłumaczyłaby Ci "delikatną" różnicę między uzależnieniem od komputera, a substancji psychoaktywnych ;).
Edit: Jedyne z czym się mogę zgodzić to faktycznie osoba uzależniona od marihuany, nie musi być "palaczem" już do końca życia.
Uwaga! Użytkownik Seken nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.