dawka : 10 duzych owocow wilczej jagody (10 jagód ? )
set&setting - las + kolega
doswiadczenie - dzis duze, to bylo 2 lata temu, wowczas srednie.
Bylo bardzo zle. Na tyle zle ze wpadlismy na pomysl by zjesc troszke wilczej jagody, co to babcia mowila ze trujaca straszliwie a na hypciu pisali ze to to cpac mozna ! Zjadlem 10 owocow, kolega tez, przezulem, polknalem. Ruszylem sie z miejsca i zaczalem spacerowac ku polance, gdzie zwyklismy bakac. Pamiętam około 5 minut, szliśmy, było ciężko, potem pojawiły się halucynacje ( barwne, jak przy grzybach ) i kompletna slepota ( obraz rozmyty do tego stopnia, ze doslownie nie mozna bylo okreslic, gdzie sie znajdujemy ). Wowczas juz nie bylo halucynacji, bylo duzo migotania, typowe objawy braku tlenu w mozgu ( czarno ) i nie mozna bylo stac.
Dalej - nie pamietam. Obudzilismy sie po okolo 9ciu godzinach, ciagle slepi, na szczescie udalo sie zadzwonic po trzezwego kolege z samochodem. Problemy z mowieniem. Duze. No, ale zrozumial ze "las" "jagoda" "k***a" "blagam"
Dochodzono do siebie przez dni cztery, problemy z mysleniem przez kolejny tydzien.
Polecam, naprawde takie fajne ze hoho ! Dzieci, wcinajcie wilcza jagode, jest mniej roboty niz przy bieluniu, nie trzeba nasionek wyciskac ! No i nie na problemow z rodzicami, w koncu jestescie w bardzo innym swiecie ( no, nieprzytomni ) i takie drobnostki was juz nie obchodza ... ( dodam ze moja masa wowczas to bylo ok 85 kg, wiec droga dziewczynko o figurze lampki nocnej stolikowej, uwazaj bo 10 jagod to moze byc za malo, lepiej zjedzcie z kolegami po 20 ! Lepsze niz "trafka" powaznie ! )
babcia mowila ze trujaca straszliwie
Lepsze niz "trafka" powaznie !
We Are Scientists, nie cffaniakuj, bo moglo by cie tu nie byc. 10owoców to minimalna dawka śmiertelna dla dorosłego, zdrowego człowieka. z tego co piszesz to o jeden, może dwa owoce wiecej, a byś na pewno nie przeżył.
Cholera po co komu ten wątek ?!
Alkaloidy tropinowe to kurewska trucizna , a nie jakiś tam kolejny halucynogenik do spróbowania kiedy apteka zamknięta diler z kwasem na wakacjach i grzybów nie ma.
Srajcie na pokrzyk jak już chcecie coś z tego ćpać to lulka czarnego lub bielunia najwyżej !
Amen, koniec pierdolenia .
Z drugiej strony, moze ktos ma ochote opracowac dawkowanie, plateu i temu podobne dla belladony ? Stawiam kwiatka ( na grob )
Aha, Cleaner, nie tylko na poludniu, na mazowszu tez wystepuje, fakt faktem sporadycznie. Pewnie znajdziemy to trudne dziecko w calym kraju, przy odrobinie samozaparcia ...
Co jest bardziej toksyczne - bieluń czy pokrzyk?
To ludzie stworzyli sobie boga.
np jak mamy "aptekę" , "psychodeliki" itp. to dla psiankowatych powinien być dział "trucizny" ...
a wracając do tematu to wydaje mi sie że najbardziej toksyczny jest bieluń, zwłaszcza dojrzałe nasiona. miałem kiedyś książkę o roślinach leczniczych; i w bieluniu było zdecydowanie więcej alkaloidów tropanowych niż w belladonnie; nie jestem w 100% pewny bo czytałem to dawno ; ale chyba w belladonnie było około 0,3% tropanowych, a w nasionach bielunia zawartość dochodziła do 0,8%. ale były też różne proporcje między hioscyjaminą,atropiną i skopolaminą; ale niestety nie pamiętam dokładnie jak to było.
wiem że najmniej tropanowych zawiera Lulek czarny; tj. 0,1%
/te ilości tyczą sie suchej masy roślinnej/
a tak w ogóle alkaloidy tropanowe to największe gówna...
EDIT: chodzi o bieluń dziędzierzawą; inaczej było z bieluniem indiańskim, nie wiem jak ze stężeniem procentowym ale w nim przeważała skopolamina (do 90%) [i dlatego bieluń idniański służy jako surowiec do przemysłowego otrzymywania skopolaminy;;; jako ciekawostka :-) ]
wracajac do tematu nie da sie okreslic co jest bardziej toksyczne. skopolamina i atropina są na równi toksyczne, (działanie minimalnie sie rózni), więc aby się zabić trzeba zjeść x belladonny i np. 1,5x bielunia, ale czy ktoś przed zjedzeniem tego będzie to ważył i się zastanawiał? równie łatwo przedawkować obie rośliny. z lulkiem sprawa jest troche inna. tam jest te 0,1% a wiec dobre pięc razy mniej.
rok temu jak to jadlem napisalem faq na podstawie własnych doswiadczen o belladonnie. ktos nawet zamiescil w temacie upload w knajpie.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.