Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 684 / 154 / 1
Znalazłem dzisiaj nową miejscówkę, zbiór bardzo skromny, ale cieszy oko:

[ external image ]

[ external image ]

Byłoby trzynaście okazów gdyby nie jakiś mały podrabianiec, którego dostrzegłem dopiero przy dobrym świetle.

W ten weekend planuję jeszcze obczaić łąkę na której znalazłem w tym roku razem prawie dwieście okazów, będzie to prawdopodobnie mój ostatni wypad.
  • 31 / 1 / 0
Oficjalnie kończę sezon zbiorów, jestem usatysfakcjonowany, zwłaszcza, że to mój pierwszy sezon. 7 wypadów = ok. 6k. ciężko stwierdzić dokładnie, bo już po pewnym czasie przestałem liczyć, a i do brzuszka trochę wpadło ;-) Zdecydowanie wystarczy mi na lata :-)
Gnijemy. Ciała przesiąknięte chemią rozpadają się na atomy. Gnijemy. Człowiek dla człowieka jakby trądem pokryty.
Nasze mózgi spoczywają na kanapie porażone prądem. Gnijemy. Nic już nie jest ważne, nic już się nie liczy :-/
  • 684 / 154 / 1
Wtf, Ja tyle przez całe życie nie uzbieram xD
  • 657 / 93 / 0
no ja znam gościa co miał tak obcykane łąki, że 5 tysięcy przywoził z jednego wypadu, sam na dwugodzinnych spacerach po 500 zbierałem
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / 1 / 0
Też w to nie wierzyłem, że takie sumy są możliwe ;] Zależne od spota widocznie, a ten mój nie był chyba nigdy używany. Wydaje mi się, że takie ilości to chyba przegięcie, bo prędzej stracą moc (o ile to całkowicie możliwe) niż przejdą przez organizm :cheesy:
Gnijemy. Ciała przesiąknięte chemią rozpadają się na atomy. Gnijemy. Człowiek dla człowieka jakby trądem pokryty.
Nasze mózgi spoczywają na kanapie porażone prądem. Gnijemy. Nic już nie jest ważne, nic już się nie liczy :-/
  • 296 / 21 / 0
Mi się po wczorajszych muchomorach śniło że z wieloma ludźmi, chyba właśnie stąd szukaliśmy grzybków. Byliśmy na polanie w lesie i każdy poszedł w swoją stronę szukać łączek. Mi ogólnie słabo wychodziło to szukanie przechodziłem z polany na polanę. W całym śnie zebrałem tak ze 20 grzybków. Siałem też maki i rozmawiałem z jakimś szamanem który miał wielkie pudło takiego kisielu z zarodnikami. Później przeszedłem przez mostek i trafiłem do domu dziwnych ludzi. Byłem też przez chwilę w mieście sów z filmu 'legendy sowiego królestwa'. Na koniec wpisałem we śnie kody z gry gothic żeby szybciej przeszukać polany używając klawisza f8. To taki kod w tej grze jak sie klika ciągle f8 to postać teleportuje sie do przodu i trochę do góry. Takie jakby latanie.

Dziś rano było -5 stopni Celsiusza i straciłem nadzieję, że jeszcze jakiekolwiek grzyby wyrosną w tym roku. Będzie mi brakowało tych grzybowych wypraw :(
Z drugiej strony zobaczcie tę prognozę pogody:
https://pogoda.interia.pl/prognoza-dlug ... ,cId,36917
Od wtorku lekko się ociepli a to dopiero pierwsza połowa listopada. Druga połowa listopada i pierwsza połowa grudnia równie dobrze mogą się jeszcze okazać cieplejsze niż pierwsza połowa listopada. Bądźmy dobrej myśli. O ile oczywiście ten mróz -5 stopni nie zahamował całkowicie wytwarzania nowych zarodników. To pytanie do bardziej doświadczonych grzybiarzy.
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 1 / / 0
Witam, jestem nowy w temacie grzybów i nie wiem czy opłaca się wybierać na wyprawę poszukiwawczą. Słyszałem że sezon na grzyby trwa jakoś do końca października. Znajdę jeszcze jakąś magię w lesie ze względu na to że już połowa listopada?
  • 684 / 154 / 1
Zależy skąd jesteś, o ile dobrze wiem, to w niektórych rejonach pada już śnieg. Jeśli Ci się poszczęści, to znajdziesz, ludzie jeszcze znajdują.
  • 15 / / 0
Na południu Mazowsza sezon trwa w najlepsze. Mimo przymrozków i ujemnych temperatur nocą grzyby dalej rosną. Dzisiaj znalazłem ok 200 sztuk - w większości ładne i młode. Chłody nie zahamowały ich wzrostu i myślę, że jeśli nie spadnie śnieg i nie będzie całodobowego mrozu, sezon potrwa jeszcze kilka tygodni.
[ external image ]
Na zdjęciu tylko część moich dzisiejszych zbiorów.
  • 684 / 154 / 1
Ładny zbiór Mizantor. U mnie właśnie spadł śnieg i nie wybrałem się dzisiaj na żadne poszukiwania. Ma ktoś może doświadczenie w zbieraniu po opadach śniegu? Co prawda niewielkich, ale jednak ... Teraz się ociepli i za parę dni nawet w nocy temperatury będą dodatnie, ale szok termiczny i topnienie śniegu ... Sam nie wiem, niech ktoś poradzi.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.