...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12799 / 2488 / 0
Potwierdzam, co napisał ememems - mianseryna to gwarancja przynajmniej przyzwoitego snu.
  • 1680 / 270 / 0
Problemy ze snem po roku ciągu na heroinie będą trwały nie krócej niż 3-4 tygodnie.

Ja to pierwsze bite 8h snu zaliczyłem kilka dni temu, po 40 dniach od odstawki po 2-letnim ciągu iv. Pierwsze 3 tygodnie to było spanie po 3-4h... co drugi dzień. %-D
Największy przegryw na forum
  • 2372 / 317 / 0
Ja lata temu, po kilkumiesięcznym ciągu na głupim Tramalu, fakt, że w dużych dawkach kilka razy dziennie, nie spałem jakiś miesiąc. Dokładnie tak samo jak sprawdzone_info. Pierwszy tydzień to w ogóle praktycznie bez snu, potem takie 2-3h przysypianie. Być może sporo stresu, związanego z nawywijanymi historiami w czasie tego cugu, zrobiły swoje, ale jednak brak snu to taki standard.
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 12799 / 2488 / 0
Najgorsze były noce na skręcie.... to budzenie się o 2:30 i pierwsza myśl "ja pie****le"...
Teraz śpię jak niemowlę : )
  • 2372 / 317 / 0
znowu po helu 9 miechów IV, jakoś po 8 dniu cold turkey spałem już w miarę ok... ale po 10 dniu znowu ciąg więc ciężko mi powiedzieć, kiedy wszystko się unormowało heh ;-)
@cpalnik to co ty ?? pierwszy raz z helem i od razu popłynąłeś rok ? Bo pytasz się, jakbyś pierwszy raz ze skrętem miał do czynienia. Akurat przy helupie to nic dziwnego, że się zaczyna i po roku kończy, problemem to tylko finanse i ogarnianie ;-) Ale jak się siedzi w NL to pewnie inaczej to wszystko wygląda, łącznie z dostępnością i cenami browna
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 33 / 1 / 0
Ja wogole niemialem skretow bo palilem codziennie prawie paliszczasem malo. Zasem wiecej a pracuje wiec mam siano a tu heleny jest od huja. Dopiero jak calkiem przestslem palic na pare dni to poczulem co to jest skret. Wytrzymalem 4 dni i wczorsj se ogarnelem gieta i pale po malutku tylko zaleczam heh.. xd
  • 15 / 2 / 0
Potrzebuje pogadać na priv z --- info odezwij się napisallam ci meila
  • 1680 / 270 / 0
L4urk4 pisze:
Potrzebuje pogadać na priv z --- info odezwij się napisallam ci meila
Poszło.
Największy przegryw na forum
  • 77 / / 0
Witam, ide za pare dni do psychiatry i przy okazji dobrego specjalistę od uzależnień. Czy jak mu powiem ze jestem wjebany w opiaty i opio od dwoch trzech lat i chce wyjsc to zrobi mi jakąś obstawe lekową na depre i nocki? ( nie chce benzo) Czy jest opcja ze odmówi. Dodam ze chce jezdzic do niego na terapię.
  • 23 / 1 / 0
Cześć,
w pierwszym momencie miałem nie odpowiadać ale po chwili namysłu stwierdziłem, że jednak Ci napiszę moje zdanie na ten temat. Tym bardziej, że jest sporo osób, które ma podobne wątpliwości do Twoich.
Z mojego doświadczenia, powiem Ci, że podstawą leczenia jest SZCZEROŚĆ z lekarzem, oraz z samym sobą ( może nawet to jest ważniejsze ). Tak naprawdę, to lekarz ma to w dupie czy ćpasz 3 tygodnie, 3 miesiące czy 3 lata. Jemu totalnie to zwisa bo jesteś tylko kolejnym przypadkiem w jego pracy zawodowej, ale jeżeli mu tego nie powiesz, to gość nie będzie miał możliwości postawienia właściwej diagnozy a co za tym idzie, wdrożenia odpowiedniego leczenia.
W dużym uproszczeniu to wygląda tak:
1 - idziesz do lekarza, żeby wysępić coś do ćpania,
2 - idziesz do lekarza, żeby się lekko podleczyć, czytaj zregenerować siły,
3- -idziesz do lekarza, żeby się leczyć.
I jeżeli Ciebie dotyczy ten 3 przypadek to musisz mu powiedzieć prawdę i zaufać, że ta osoba dobierze Ci takie leczenie, żebyś wyszedł z tego możliwie jak najmniej boleśnie.
Reasumując, bądź szczery, nie pomijaj niczego a na pewno dostaniesz odpowiednią obstawę lekową i nie ma opcji, żeby Ci odmówił.
Powodzenia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.