Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 52 / 4 / 1
Aw man, wygląda cudnie. A ta miejscówka ma jakieś cechy charakterystyczne, żeby znaleźć podobną czy po prostu trawa, wilgoć i dobra grzybnia :)?

Moje rejony aż tak obfite nie są - inna kwestia, że na razie zbieram na jednej polance co kilka dni i kilkadziesiąt sztuk wpada.. Chyba czas znaleźć miejscówkę nową bo niebawem śnieg, a potem to już czekać rok.
  • 12 / 2 / 0
W centralno-południowej to samo :gun: Wynik podobny do kolegi.
  • 38 / 3 / 0
Chcecie powiedzieć, że łódzkie w końcu ruszyło? :-D Może tym razem nie wrócę z 10 grzybami bo na paliwo nie zarobię :-)
  • 52 / 4 / 1
A w Dolnośląskim śnieg! Ciągle trochę prószy.. Miałem iść dzisiaj na miejscówkę i poszukać kolejnej ale w nocy było ok -1, więc nie wiem jak będzie z grzybami.
Stare pewnie znajdę (śniegu aż tyle nie ma) ale czy jest wciąż szansa na jakieś nowe okazy?
  • 28 / 8 / 0
Łąka taka grzybowa ;) bardzo duuuża, w wielu miejscach stała woda, więc naprawdę spora wilgoć. Miałem dzisiaj jechać, ale nie mam radaru do grzybów, a leży ze 20cm śniegu u nas... Wykrakałem. W tamtym roku było mało grzybów, to śnieg nie padał. Teraz wysypało, to za chwilę przysypało. Serce mi się kraja, jak pomyślę o tych wszystkich koleżkach pod śniegiem :( :( :heart:
  • 52 / 4 / 1
karoleczko pisze:
Miałem dzisiaj jechać, ale nie mam radaru do grzybów, a leży ze 20cm śniegu u nas...
Say wut?! Taki radar by się na pewno przydał :)
Dzisiaj znalazłem 3 zamrożone łyse w trawie! Zamrożone na kość.. A ciut ponad nimi, zupełnie świeże i nowe łyse.
  • 28 / 8 / 0
Sam mróz, to jeszcze nic strasznego. Najgorzej jak właśnie nawali tyle śniegu, bo zaraz wszystko pognije :(
  • 52 / 4 / 1
Czyli rosną w ujemny temperaturach? Nie mówię, że nad ranem minusowe, za dnia dodatnie, tylko stale ciut poniżej zera?

W mokrej, wysokiej trawie, która nie dosycha przez kilka dni niestety też gniją, trzeba się spieszyć ostatnio :P
  • 296 / 21 / 0
Dziś znalazłem tylko 10 grzybków. Jakby tak szybko się nie ściemniło to może bym znalazł ze 20 ale wcześniej w tych samych miejscach zbierałem co tydzień 50 - 90. Wydaje mi się że po prostu ziemia najpierw mocno nasiąkła a później zamarzła i jest za zimno żeby znów mogła rozmarznąć. Jeśli pod koniec listopada i na początku grudnia nie przyjdzie jakieś mocniejsze ocieplenie to pewnie już będą rosły tylko pojedyncze sztuki i dalsze szukanie straci sens :(
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 3 / / 0
W centrum sypie snieg. Niniejszym gratuluje wszystkim, ktorym udalo sie w tym sezonie dostapic mozliwosci zebrania Lysiczki. Mi dane nie bylo. Przepraszam za lekki offtop.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.