...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 560 / 9 / 0
Jak poprzednik radzę, lepiej dowiedz się przed, co i jak, bo może na miejscu zastać Cię niespodzianka.
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: whiteradish »
Alibi pisze:
Ale dlaczego akurat taka magiczna granica 10 miesięcy? :D
Podbijam!
  • 5774 / 1179 / 43
Detoks szpitalny wynosi dziesięć dni i nocy. Potem wbijasz na terapię.
Jak wjechałem, to jedyny trzy dni byłem pod kroplówką i dali mi ksywę mocarz.
Nawet typy co mieli po 4 promile mieli dzień kroplówki.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 26 / / 0
German potrzebowalbym cos wiecej o tym zapowiedniku byl bym wdzieczny
  • 221 / 50 / 0
To było w 2010 a ja byłam tam kilka dni. Więc nie wypowiem się jak tam jest. Wtedy było luźno. Terapia nastawiona bardziej na pracę z terapeutą niż na pracę fizyczną.
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 26 / / 0
Osrodek szansa w plawnowicach ktos byl cos wie slyszal?

Moge sie podzielic informacjami na temat monar lodz,marianowek,zbicko.matarnia,gloskow,luta,nowolipsk osrodki jeszcze taki jak betania,czarny las,cz_dz,bielsko biala wapienica,san damiano checiny ale to juz nie monary
  • 2914 / 241 / 0
Veramid pisze:
Nie wiem jak/w jakimkolwiek ośrodku mogą pozwolić ci na tramal?
Tramal raczej odpada (jeszcze takie dawki), ale myślę że na buprę w plastrach jest szansa. Tylko pewnie będą mocno sprawdzać czy z całego plastra nie brakuje ani kawałeczka, którym mógłby się ktoś ućpać przy niskiej tolerce czy tam jej braku :*) Skoro Germanka jest pomiędzy II a III stopniem wg drabiny anelgetycznej to na buprę widzę realne szanse (przy zaostrzonej kontroli). Choć patrząc na rozpiskę WHO jak to wygląda to buprę dałbym do "słabych opioidów" (są tylko słabe i mocne), bo trochę dziwnie wygląda bupra obok fenta i majki, ale to tak na marginesie już.
Dawny nick: tur3k
  • 1678 / 265 / 0
Nie ma szans legalnie ani na buprę ani na tramal.
Największy przegryw na forum
  • 2914 / 241 / 0
To co jej dadzą na taki ból ? 10g paracetamolu 3x dziennie ? Poważnie pytam, zaciekawiło mnie to.
Dawny nick: tur3k
  • 1678 / 265 / 0
Szczerze to nie mam pojęcia, ale jak ktoś jest wjebany w opiaty i idzie do ośrodka to nie może ich brać nawet leczniczo.

Są przecibólowe leki nieopioidowe przecież ale jakie są najsilniejsze to nie wiem.
Największy przegryw na forum
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.