Skoro ta roślina pochodzi z rejonów afryki zwrotnikowej i azji to jak to się stało, że była wykorzystywana przez indian w W środkowo-amerykańskim rejonie Sierra Mazatec ?!
Poza tym, gdzieś w czeluściach internetu znalazłam jeszcze jedną ciekawą informację
Dziko rośnie tylko w jednym miejscu na kuli ziemskiej - na wyspie Jawie
Ale na mnie i tak na 100% działa nasennie ;)
Dla mnie nie warto się w to bawić
Kiedy najlepiej dobrac się do rośliny? Jak będzie miała tak ze 30cm wzrostu, czy można ją piekarnikować jak będzie miała z 10-15cm? Ile ja trza trzymac w piekarniku i przy jakiej temperaturze? Jaka jest najlepsza metoda palenia - z lufki jak trawke, z blanta giganta, z fajki wodnej? Chyba ost opcja jest najlepsza. Jeśli już, to trzymać bucha jak szałwię, czyli możliwie jak najdłużej, czy jarać ją jak szlugi?
Wydaje mi się, że musi to być ciekawa roślinka, zwłaszcza że zawiera magiczne dwuterpeny czyli podobnie jak SD :diabolic: że też dopiero niedawno ją wylookałem :wall:
Edit:
Czemu musi być piekarnik a nie np mikrofalówka :D nie wiem czy w razie wu będę miał chwili kilka by się pobawić w makłowicza z łowicza :-p
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.