Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
przeszedłem zapalenie trzustki, chroniczna nadkwasota.
Picie 2 lata od rana do wieczora .. czasami małe ilosci typu 200 mg wódki + 4 piwa mocne, choć przeważnie 0,5 l wódki i kilka piw do tego.

Opuchlizna, wstyd wynikajacy z tego co naodwalałem, zdrowie ogólne okropne.

Zdarzało mi się odstawic na kilka dni, nawet na 2 tygodnie. Ale niestety...

Odstawienie wydało się z tego wszystkiego nałatwiejsze.
Zdrowie wraca, portfel opanowany. No i najważniejsze świadomość... Seroio ciężej mi było pić choć przychodziło z łatwością. Może jakiś alkoholik zrozumie co chciałem powiedzieć.
  • 569 / 20 / 0
Alkoholikiem nie jestem, ale ostatnimi czasy lubię się napić i ciężko mi odmówić, co znaczyna mi się nie podobać
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 37 / 1 / 0
W moim wypadku po terapii ponad rok bez kropli w ustach, wcześniej tak ok. 6 miesięcy niemal codziennie 0.5-0.7 litra, czasem piwko do tego. Sam w domu. Teraz ok. czerwca skusiłem się i tak raz w miesiącu mnie kusi ale małe ilości. Nieststy szukam nowych wrażeń - na nerwy pomaga jak na razie i Klorazepan i ziółka do tego tak raz w tygodniu (choć na półce w domu i xanax i afobam leży).
Ogólnie alkoholizm to przejeb... choroba :/
"... przeszłość tworzyli mężczyźni, ale przyszłość tworzą Kobiety... "

CH3-CH2-OH
  • 4 / / 0
Sideswipe pisze:
Alkoholikiem nie jestem, ale ostatnimi czasy lubię się napić i ciężko mi odmówić, co znaczyna mi się nie podobać
do alkoholizmu warto sie kiedys przyznac przed samym sobą, to ułatwia sprawa. Sam dostrzegasz, już pewne symptomy. Kolejny symptom to wypieranie i tłumaczenie, ze się nie jest i tak dalej.

ja po wieloletniej abstynencji wypiłem jedno piwo. Kilka tygodni ciszy by uznać (przed samym sobą), że spokojnie mogę się napić. YHY... to tak nie działa. Zawaliłem wszystko.

Z doświadczenia Powiem Tobie, że to co napisałeś wskazuje wiele, że lubisz regulować emocje. Potegować je jak i odrealniać.
Jak masz pytania to wal smiało.
  • 158 / 14 / 0
ja znowu rozpoczelam terapie. Po raz 5 grupowka. A wczoraj nawalilam sie jak swinia. to dobrze, ze bylam u chlopaka, bo nie odwalilam nic. masakra z tym alkoholem :(
:*)

:heart: S&M :heart:
  • 438 / 18 / 0
uzależniony fizycznie nie jestem, ale psychicznie
to już co innego, smak piwa wzrasta proporcjonalnie do
długości przerwy a pierwsze piwo schodzi w kilka minut.
wiem, że jak będę kontynuował swój tryb życia to może się różnie skończyć.
pomimo faktu, że nie jest to ogólnie moja ulubiona uzywka (ale ma mocne, 2-gie miejsce nie mniej jednak),
jest dostępna na maxa bez motania, co czyni ją groźną.
znakomicie komponuje się z trawą, nałogi się zazębiają :scared:
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 272 / 0
LadyPink pisze:
Po raz 5 grupowka.
Terapia grupowa moim zdaniem jest bezowocna. Jak rozumiem przychodzisz raz lub dwa razy w tygodniu na spotkanie? Myślisz że teraz coś się zmieni? Lepiej już zainwestować czas w AA, bo na terapię grupową z tego co zauważyłem w większości chodzą ludzie siłą oderwani od kielicha, na dupościsku, pod przymusem wyroku i taka jest atmosfera że terapeuta coś próbuje wciskać ludziom do głowy a oni i tak powtarzają proces kilka razy. Ch*j a nie leczenie.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 569 / 20 / 0
Re: Klub AA
Nieprzeczytany post autor: Sideswipe »
Moja bliska osoba pije/jest alkoholikiem jakieś 35lat, spierdolił w życiu wszystko co się dało, ale jak to zawsze w takich wypadkach bywa "wszyscy są winni tylko nie ja" robił przez ten czas chyba z 50 detoksów/przerw, chodził na odwyki i chuj z tego, wkurwia mnie to że jest taką pizd, co nie potrafi się chociaż trochę ogarnąć. Tym bardziej że jakby nie nad używał alko. To miałby w życiu naprawdę nieźle. Ale cóż zrobić?
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1674 / 107 / 0
Bo zrezygnowac trzeba chciec.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 569 / 20 / 0
Re: Klub AA
Nieprzeczytany post autor: Sideswipe »
On twierdził że chce... zresztą teraz przebywa na leczeniu w zakładzie zamkniętym, wyjdzie na początku Grudnia, ciekawe na jak długo się ogarnie...?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.