Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
Nie mam doświadczenia z mietkiem, piłam go wcześniej 2 razy w życiu po 1 razie, no plus to co opisałam dwa posty wcześniej. Największa dawka jaką brałam to właśnie ta trójdniowa 100 mg,100mg, 60mg.
A, jeszcze jedno. Dawki się kumulują, na drugi dzień pod wieczór powinnam czuć się lepiej (piłam co równe 24 h rano o 9:00) , a ja dosłownie z godziny na godzinę czułam rozwijającego się skręta. Przecież działanie metadonu nie słabnie wraz z dolewaniem dawek. WTF?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
Mówimy o oficjalnych dawkach. A nieoficjalnie to wiesz... kiedyś zdarzyło mi się podać iv 350mg (70ml płynu 0,5%) - owszem, naćpany byłem przez całe dwa dni, ale tolerka się wyrobiła tak, że nie było to żadnym zagrożeniem dla życia, nawet dorzucałem do tego benzo i alko.
Dlatego właśnie metadon to takie gówno na dłuższą metę jak ktoś nie potrafi pilnować niskich dawek może dość tolerancją tak wysoko, że potem będzie problem, nigdzie nie dadzą rady go zdetoksować itd.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.