Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 3955 / 147 / 0
tez nie wiem po co ja tu wrzucaja
niedojebanie genetyczne
  • 88 / 3 / 0
luz, Jamedris już dawno znalazłem
  • 1794 / 123 / 0
goodmaker pisze:
Kolega Medyk_ jest juz po drugiej stronie niestety :(
Ktoś, coś? Mało wiarygodne jest info z nowego konta; ale z drugiej strony jeśli ktoś serio umrze, to przecież właśnie tak przekaże informacje któryś z jego znajomych, nie? Jakieś namiary, telefon, adres; ktoś może to sprawdzić?
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 2874 / 299 / 0
Najbardziej by się ten adres przydał. Potem wybierzemy reprezentatywną delegację, napiszemy poważne oświadczenie w imieniu władz forum i pojedziemy to sprawdzić.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1794 / 123 / 0
Jak mieszka w jakimś mieście wojewódzkim co inny, aktywny użytkownik - to co szkodzi wpaść w odwiedziny? Jak żyje to będzie miał miłą niespodziankę; jak nie żyje to będzie można DOM okurwić ze wszystkiego i ćpanie na najbliższe parę tygodni załatwione %-D.
  • 1 / / 0
To był mój przyjaciel, więc to prawda.
Mieszkał w Łodzi, mysle że znał się z niektórymi użytkownikami forum. Nie umarł bezpośrednio od złotego strzału, ale długo pracował na to, aby umrzeć.
  • 1794 / 123 / 0
goodmaker pisze:
...
Nie lubię tego zakłamania, że jak ktoś umiera to wszyscy nagle zaczynają pieprzyć jakim był wspaniałym człowiekiem. Jednak w tym przypadku muszę szczerze powiedzieć - Medyk był typowym przypadkiem człowieka, który martwi się o innych i chce im pomóc - a nie potrafi pomóc sobie. Tacy ludzie są najwięcej warci, ponieważ rozumieją cierpienie innych (bo sami cierpią), ale potrafią się przełamać i starać się dla drugiego człowieka. Uważam, że wniósł wiele dobrego temu światu. Nodduj w pokoju, Medyk :).
  • 5788 / 1186 / 43
Jeśli piszesz jeszcze na hajpie, to napisz, że Philipos nie żyje.

Ogłoszenia parafialne
maksymilian.konin.pl/i...
Filip [cut], tu jest o nim wzmianka.

Info od @punk6. Już tu nie siedzi.

Usunięto nazwisko. | STR88
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 167 / 1 / 0
Filip [cut] nie żyje?? Przecież on sobie radził jeszcze niedawno i ćpał raz na jakiś czas, w moim wieku i facebooka nadal ma..

Usunięto nazwisko. | STR88
I know I dreamed you a sin and a lie
I have my freedom but I don't have much time
  • 5788 / 1186 / 43
Nie wiem, ja go nie znałem.
To informacja z piątku.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.