Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 968 / 96 / 0
Czy jedzenie połówki lub ćwiartki kwasu to już microdosing?
  • 2881 / 302 / 0
Oczywiście zależy od nasączenia, ale myślę że nie. Połowa to niektórych potrafi już nawet porobić %-D

Kiedyś ktoś na forum bawił się w microdosing bodajże 1p-LSD lub ALD-52. Przy standardowym nasączeniu kartonu dawką 100-150 ug on dawkował po 5-15 z tego co pamiętam.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 48 / 8 / 0
Sem pisze:
Czy jedzenie połówki lub ćwiartki kwasu to już microdosing?
[ external image ]
To są naprawdę małe wartości, które mają nie wpływać na Twoją wizualną percepcję rzeczywistości w żaden odczuwalny sposób ("stone should not glitter")
  • 135 / 12 / 0
MOIM zdaniem microdosing mocno przereklamowany. Niby coś tam daje ale do sprawnego, wydajnego funkcjonowania umysłowego się nie nadaje. Najwyżej dla artysty który żyje ze sztuki.
  • 48 / 8 / 0
To własne doświadczenie, lektura opisów doświadczeń innych, czy tylko "wydaje mi się że" ? ;)
  • 135 / 12 / 0
Własne doświadczenie opisane zreszta w wątku głównym. Byłoby dobrze, gdyby jakiś miły moderator wkleił tu wypowiedzi z wątku głównego o grzybach ze stron 221-222.
BluszczykKurdybanek pisze:
Przestałem juz bawić sie w microdosing, który mimo kilku nieporządanych efektów postanowiłem jako tako przebadać. Chciałem przez mniej wiecej miesiąc zażywać w miare regularnie grzyby w ilości miedzy 0,04 a 0,2g.
No coz, efektów spodziewałem się dużo lepszych, szczególnie po czytaniu zachwalających microdosing postów na forach zagranicznych. Prawda jest jednak jak zwykle taka ze na każdego takie rewelacje działają bardzo różnie. Ja z pozytywnych efektów zaobserwowałem nastepujące:
-wytrzymałość w sporcie zdecydowanie podniesiona, dużo łatwiej było mi sie zmotywować, spiąć,
-kreatywność i myślenie poza schematami,
-zdecydowanie zwiekszona ogólna towarzyskość i otwartość wobec ludzi. Jestem raczej introwertykiem, ale w czasie microdosingu przebywanie i rozmawianie z ludzimi stało sie wyjątkowo przyjemne i łatwe. Można powiedzieć ze stałem sie dusza towarzystwa. Ten efekt był w zasadzie najsilniejszy i głownie dla niego decydowałem sie przyjmować kolejne dawki.
- Łatwiejsze posługiwanie się obcym językiem. Dla mnie oznaczało to zniknięcie blokady w postaci wstydu/strachu przed mówieniem w innym języku.
Niestety pojawiły się też niekorzystne efekty, które zniechęciły mnie do dalszego praktykowania microdosingu:
-koncentracja była u mnie fatalna, cieżko było mi sie skupic na jakimś konkretnym zadaniu, nawet takim jak ugotowanie parówek.
-Ciagle pojawiające sie niepotrzebne myśli i ogólny chaos w głowie.
-Euforia. Niby fajne, ale w rzeczywistosci wprowadzała duże rozsproszenie i rozleniwienie w ciagu dnia. Wolałem położyć sie na kanapie i patrzeć w sufit niż zająć sie tym czym powinienem.
-problemy z zaśnięciem i nonstop pojawiający sie motyw własnej śmierci w snach.
Co ciekawe moje wypowiedzi z początku zabawy w microdosing mówiły o niektórych efektach zgoła odmiennie niż ta, ostatnia wypowiedz. Przykładowo na początku odczuwałem przyjemną pustkę w głowie i brak rozkojarzenia, a w powyższej wypowiedzi mej widać, że notowałem już chaos w głowie i ogólne rozkojarzenie.
  • 48 / 8 / 0
A robiłeś odpowiednio długie przerwy i byłeś regularny jak Pan Fadiman przykazał? No i czy brałeś coś w międzyczasie ?
  • 135 / 12 / 0
Z regularnością bywało różnie, przerwy zawsze były, poza alkoholem zwienczajacym weekend nic nie bralem
  • 80 / / 0
Mam pytanie, jakby wziąć jednorazowo microdawkę, to poczujemy wszystkie efekty które wymieniłeś? Czy te efekty pojawiają się dopiero po jakimś czasie systematycznego brania?
  • 135 / 12 / 0
Jak sie bierze na początku to efekty są od razu i to zdecydowanie korzystniejsze niż te pojawiające sie bo dłużnym braniu
ODPOWIEDZ
Newsy
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.