Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Kurwa, nie wszyscy ćpają. Niektórzy chorują np. na alkoholizm czy epilepsję.
Ja zaznaczyłem opcję nr 4.
Zauważcie, że niektórzy po prostu są uzależnieni, dlatego biorą benzo.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
Zaznaczyłem "często na bezsenność" bo to chyba najbardziej zbliżone
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Dobrze, że nie wszedłem kiedyś w temat z lekarzem kumpla, który byłby gotów wypisać mi każdą receptę na benzo, czy trampka. Młody lekarz, ogarnięty, wiedział co jest pięć, więc nie wcielał się w misjonarza, chciał tylko na przysłowiową, dobrą flachę.
Może to śmieszne, ale był to chyba jeden z lepszych wyborów w moim narkomańskim życiu, bo wiemy, jak taki nieograniczony dostęp do takich smakołyków mógłby się skończyć.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.