Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
"Pierdol ten system - lecz rób to stylowo"
najczesciej to jem 1mg na dzien.
To mnie wqrwia dlatego ze inne benzo nie dzialaja tak dobrze (albo mi sie wydaje) , i czasem mi sie wydaje ze np. biale nie dziala dobrze jak jestem sklonowany.
jak chcesz sie dobrze sfurac, to klona zjedz na zjebie.
nie wiem, jaka mam tolerancje. teraz w osrodku dostawalem dormicum 15mg, 2x relanium 5mg i stilnoxa i nie czulem nic. teraz nie jem wcale.
clony - 4-6 mg - ale i po 8 mg się zdarzało.
xanax - 3-4 mg
i najśmieszniejsze relanium - 10-15 mg;D Śmieszy mnie to z tego powodu ze we wszystkich przelicznikach, wszelkiego rodzaju tabelkach clony i xanax mają wyższy potencjał uzależniający - z tym się akurat zgodzę. Dziwię się dlaczego relanium w tak małych dawkach w porównaniu z clonami na mnie działa.
I kolejna rzecz - może sie też spotkaliście z czymś takim - bez problemu dostaje recepty na xanax, estazolam, clonazepum. Raz, podkreślam tylko raz dostałem receptę na relanium - powód wg doktórki najłatwiej się uzależnić - a clony daje zawsze kiedy chce i oczywiście w dawce 2mg.
[Watek juz istnieje.]
[...]i mam takie pytanie jak najszybciej zejść z tej tolerancji czy odstawić je całkowicie czy można tyko zmiejszyć ilość i po jakim czasie tolerancja zacznie maleć.
a co do mnie to 2 miesiące mam za sobą na klonazepamie.pamiętam jak napoczątku byłem uwalony biorąc 3x 0,5mg.teraz to jest dawka na weekendy,żeby się pouczyć.a tak w tygodniu to 3 x 1mg clona idzie i wtedy jest ok.nie przekraczam 3mg na dobe i nie zamierzam tego robić nawet gdy tolerancja mi się jeszcze zwiększy,bo wiem,że to jest droga do nikąd,sam się zresztą kiedyś przekonałem o tym na własnej skórze.
alprazolam też musiałem brać po 3-5 mg, ale klony dopiero mi tak tolerkę rozwinęły
lorafeny to też po 5mg na wejście
ale teraz na szczęście zrobiłem sobie przerwę żeby jakoś przystopować wzrost dawek
pozdro puchatek!!! dzięki za pomoc ostatnio
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.