Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Kakao spoko opcja, na zimno i na ciepło i tak w sam raz też okej. Czy kopie to nie wiem, żyjemy w zgodzie i lubimy się. Ja je zjadać, a ono być zjadane (nie pytałem, ale wciąż jest wobec mnie takie słodkie.. więc się domyślam). Jednakże zerwać będę musiał te więzi, bo słodkie ograniczam i w ogóle wypowiadam wojnę cukrowi, jestem za zdelegalizowaniem.
  • 53 / 1 / 0
Apprehensibilitate pisze:
Kakao spoko opcja, na zimno i na ciepło i tak w sam raz też okej. Czy kopie to nie wiem, żyjemy w zgodzie i lubimy się. Ja je zjadać, a ono być zjadane (nie pytałem, ale wciąż jest wobec mnie takie słodkie.. więc się domyślam). Jednakże zerwać będę musiał te więzi, bo słodkie ograniczam i w ogóle wypowiadam wojnę cukrowi, jestem za zdelegalizowaniem.
Polecam kakao bez cukru.
Silence is better than bullshit
  • 43 / 1 / 0
Wyjasni ktos chemicznie dlaczego bialy cukier nie a ten zawarty w miodzie juz tak ? Jakie ewentualnie jeszcze inne postacie cukru np. fruktoza, ksylitol czy slodzik ze stewii ?
  • 422 / 3 / 0
Cukier sklepowy to sacharoza - wymaga strawienia obciążając organizm tak w skrócie chłopskiego roumu. W miodzie dominuje mieszanina fruktozy i glukozy - te nie wytaczają organizmowi wojen.
Uwaga! Użytkownik zWidzian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / / 0
Przeczytałem cały wątek ale brakuje mi pewnych informacji, które pomogłyby mi w zakupie DOBREGO (bogatego w związki) kakao.
Co wiem na ten moment?
Żeby w najgorszym wypadku kupić Decomoreno - które zawiera w sobie ok 10-12% prawdziwego Kakao.
Kilka osób natomiast chwaliło produkt Van Houten (w puszce) - ktoś tu pisał że zawiera ono nawet ok 50% kakao. Niestety ja takiego nie znalazłem. Znalazłem tylko takie gdzie brak jakiejkolwiek informacji lub pojawia się informacja o 20-22%, czyli ok 2x więcej niż w tradycyjnym decomoreno.
Kakao jest legalne, podobno działa, zakładam więc, że są osoby, które regularnie go piją, a wśród nich koneserzy gotowi dopłacić do lepszej jakości. Co możecie w takim razie polecić? Da się kupić coś lepszego niż ten Vanhouten 20/22% ?
  • 113 / 16 / 0
Co możecie w takim razie polecić? Da się kupić coś lepszego niż ten Vanhouten 20/22% ?[/quote]

Kupić prawdziwe kakao ziarna lub zmielone w internecie (np. MO) albo popatrzeć w sklepach z zdrową żywnością i mieć normalnie zmielone ziarna kakaowca czyli 100% kakao w kakao a nie jakieś rozcieńczane odtłuszczone marketówki. Za około 20-30 zł masz dobrej jakości Criollo.

np. tutaj można kupić http://zielonysmak.pl/raw/56-bio-surowe ... 45235.html
"Ten kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"
  • 906 / 75 / 19
obop pisze:
7 kopiastych łyżek, zalane 220ml wody o temperaturze około 60°C. Obrzydliwe w smaku, dlatego dodałem 4 łyżki cukru. Nie dałem się wkręcić w placebo, nie odczułem zupełnie nic. NIC :x
Mam to samo. 7 łyżek + woda = praktycznie zero działania
5 łyżek + dużo mleka = euforia, takie fajne rozleniwienie i ogólnie bardzo poprawione samopoczucie.

Ponoć mleko zawiera opioidy.

Myślałam, że to kakao na mnie tak dobrze działa, a jak wypiłam z wodą, to się przekonałam, że równie dobrze mogłabym się zwyczajnie ochlać mlekiem, żeby mieć podobne działanie. %-D
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 594 / 35 / 0
przy trawieniu kazeiny z mleka powstaje kazorfina (chyba tak to się pisze) , opioidowy peptyd.
a picia kakao bez mleka to nawet nie skomentuje...
  • 906 / 75 / 19
Dla zachowania maksimu wartości, przyjmowanych przez kakao, to najlepiej było by je pić samo (bez cukru, mleka, i zalane niezbyt gorącą wodą (nie wiem, gdzie leży ta granica temperatury).
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 14 / 2 / 0
Po kakale mam zaburzenia postrzegania odległości. Ktoś też tak ma?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.