Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 192 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Medyk_ »
Dziadku, mojemu ziomkowi na dobrą sprawę nie wiadomo, co się stało, coś mu tam niby "przepchali" i puścili do domu, rano już czarna cała ręką, konsylium, cały szpital kopernika się zleciał, ale nie widzieli co to i dlaczego tak się stało... Wiem tylko, że wbił się i chyba podał i od razu ogromny ból etc.
A co do jego daltonizmu to był grubo ukurwiony zolpidemem (na niego akurat działał psychodelicznie, nawet go pukał czasem) i od przećpania nie zauważył, ale prawdopodobnie się tylko przebił i od razu ogromny ból, chyba nawet nic nie podał.
  • 5 / / 0
Strzykawka B.braun 5ml. 100 szt. 10,39. Igły tylko i wyłącznie Terumo 0.45 x 12 (z tego co mi wiadomo są na 12 mm a nie 13). używam IV od 12 lat. Taki set stanowi 25% sukcesu przy podaniu (pomijając, że trzeba mieć dobrą technikę i że 50 letni ćpun poda w cień byle jaką igłą i byle jaką pompą). Jak grzałem tylko brauna to waliłem z insulinówek, nawet nie pamiętam jakich, zarówno z wmontowaną igłą jak i "mobilną" i też było dobrze. Jak ktoś używa spida, to po wyjęciu tłoka,żeby fete wsypać (czystą, ew rozmieszaną z talkiem, chodzi, że w pełni się rozpuszcza i roztwór jest "przeźroczysty"), to po ponownym włożeniu, często tłok przecieka i można mieć niezłą lipę :/
  • 1547 / 213 / 0
Niestety, znika wcześniejsze znakomite Terumo, produkowane w belgijskiej filii tego japońskiego producenta (czyli model Neolus), zamiast tego pojawiły się igły Terumo produkowane w Chinach, model o nazwie Agani, o rozmiarze 0,45/13 mm. Tych poprzednich już ponoć nie będzie, to co się pojawia, to tylko resztki z hurtowni.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 879 / 191 / 5
stary dziad pisze:
Niestety, znika wcześniejsze znakomite Terumo, produkowane w belgijskiej filii tego japońskiego producenta (czyli model Neolus), zamiast tego pojawiły się igły Terumo produkowane w Chinach, model o nazwie Agani, o rozmiarze 0,45/13 mm. Tych poprzednich już ponoć nie będzie, to co się pojawia, to tylko resztki z hurtowni.
Agani również występuje w rozmiarze 0,45x23 :)
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 5908 / 1221 / 43
[ external image ]
Takie cuś mi się marzy, w futerale.
Już widzę ten szpan na dzielni.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3497 / 741 / 9
Hehe jaka pompa. Napisz list do mikołaja. Jak Vincent z Pulp Fiction.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 132 / 6 / 0
Na pierwszy raz insulinowka 2ml z igłą 0,33 będzie dobra? Z zamiarem korzystania z brauna.
Narkotyki niszczą ludzi, ale tworzą legendy.
  • 1547 / 213 / 0
Ja generalnie odradzam stosowanie igieł cieńszych niż 0,45, często się zapychają krwią, zwłaszcza jeżeli pH podawanego roztworu znacząco różni się od pH krwi, łatwo powstaje wtedy skrzep, zatykający igłę i mimo trafienia nie jesteśmy w stanie sobie podać.
A te insulinówki to jakiś pedalski sprzęt.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
  • 192 / 20 / 0
Dziadku, zaskoczę Cię czymś. Myślałem, że nic mnie już nie zdziwi w tym temacie, a jednak! Ostatnio trafiłem na pompę 3 częściową (gumowy tłok, gwoli ścisłości) w ŻÓŁTYM kolorze, produkcji Ukraińskiej ;) Na op było napisane, że firma nr 1 na UPAinie i takie tam. Strasznie to dziwnie wygląda bo jest cała żółta i oczywiście przejrzysta. Dobrze działała, więc jeśli traficie, spokojnie kupujcie, nie ma się czemu dziwić, tylko bierzcie i pukajcie z tego wszyscy (każdy ze swojej XD)
PS Dziadek ma 100% racji w temacie kalibru igieł, o ile 0,45 jeszcze spoko, tak 0,4 już 9/10 prób się zapychały. Do IV najlepiej 0,5 wtedy już pół sukcesu i duża szansa, że uda się podać bez zapchania
  • 1547 / 213 / 0
Gdzieś Ty takie dziwne znalezisko trafił!? Ja ostatnio znów kupłem igły 0,45 o podanej długości 12,7 (czyli dokładnie pół cala :-D ) produkcji włoskiej, w jakiejś aptece na Bałutach.
Zauważyłem też, że igły cieńsze niż 0,45 mają inny profil cięcia ostrza, wynika to prawdopodobnie z tego, że w założeniu są przeznaczone do zastrzyków podskórnych, a nie dożyłnych, warto wziąć np 0,6 i tę ukochaną przez niektórych 0,33 i porównać pod lupą, profie ostrza się różnią.
Aha, jeśli Ci robią wstręty w aptece w "Kapeluszu Anatola", to olej ją i polecam Ci aptekę "Rosa", róg Tatrzanskiej/Przybyszewskiego, realizują zamówienia w 5-6 godzin w dzień powszedni, wczoraj zamówiłem o 9-ej, a o 15-ej było do odbioru, poza tym żadnych głupich gadek i odzywek. Nasz forumowy krajan totentam, którego dobrze znam, też ma złe zdanie o tej aptece z "Kapelusza".
Jeśli możesz, to odezwij się na mail'a.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.