Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 5134 / 891 / 0
Nie lubie aromatu takiej herbaty ale jak sie ją odpowiednio przyprawi np. imbirem albo dodatkiem cynamonu to zyskuje na smaku. Wole jednak pozostac przy czarnej .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 153 / 41 / 0
Lubię tą herbatę nie tylko ze względu, że dobrze wpływa na pracę jelit czy ogólnie prozdrowotnie ale również dlatego, że jej smak odpowiada mi. Nie na widzę jednak tego jak musze szukać w sklepie czystej bo pełno aromatyzowanych.
  • 119 / 4 / 0
To prawda że herbata ta wspomaga odchudzanie, można nawet schudnąć nie zmieniając diety?, planuję w tym miesiącu przerzucić się z zielonej na Pu-Erh zakupionej w magicznym ogrodzie, jeszcze zobacze czy u mnie jest herbaciany sklep
  • 138 / 18 / 0
Nie schudniesz tylko dlatego że zaczniesz pić czerwoną herbatę, bujdy na resorach. Ewentualnie waga Ci trochę poleci bo odwadnia.
Uwaga! Użytkownik AnalogCzlowieka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 141 / 1 / 0
Gdzieś czytałem że jakiś eksperyment, ktoś pił a ktoś nie pił, i faktycznie ludzie, którzy pili czerwoną chudli.
  • 367 / 7 / 0
Czerwona tłumi apetyt
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 138 / 18 / 0
Jerycho pisze:
Gdzieś czytałem że jakiś eksperyment, ktoś pił a ktoś nie pił, i faktycznie ludzie, którzy pili czerwoną chudli.

A ja czytałem że pili i nie chudli, wynik eksperymentu często jest ustalany z góry :)
Uwaga! Użytkownik AnalogCzlowieka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 4 / 0
wiadomo że jak nie zadbam o siebie to nic nie będzie, ale chyba jest chociaż cień szansy albo chociaż aby wspomóc
  • 1 / / 0
Ja tam nie przepadam. Nie dość że śmierdzi, to przy większym spożyciu miałem niedobór magnezu. Schudnąć schudłem ale co mi z tego w takiej sytuacji :rolleyes:
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.