Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
Zablokowany
  • 3 / / 0
Ogólnie to wyrzuciłem "Dilerke" z labelka co w niej było oraz małymi pozostałościami w niej i rurkę, na taras sąsiada. Czy mogę mogę mieć przez to jakieś problemy, sąsiad raczej na 80% będzie wiedział że to moja sprawka. Nie mam możliwości tam wejść i wziąść tego, już parę razy przychodził i robil kazania na temat zrzucania papierosów i kiepowanie na jego trawnik. Teraz sobie o tym przypominalem, a kolejnego przypału nie chce mieć. :wall:
Uwaga! Użytkownik Fuzeh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1016 / 97 / 0
Wierzę że wprowadzenie ograniczeń wiekowych dla tego forum wyszłoby każdemu na dobre.
Generalnie to masz dwa wyjścia, albo grasz głupiego i udajesz że nie masz pojęcia o co chodzi albo dogadasz się z sąsiadem żeby sprawa została między wami, chociaż biorąc pod uwagę to jak z nim trzymasz to pierwsze wyjście może być lepsze - dla mnie wizja sąsiada goniącego od mieszkania do mieszkania z tekstem "To pana narkotyki?" lub dzwoniącego na policję bo znalazł śmieszną substancję wydaje się trochę absurdalna. Zresztą ty wiesz lepiej chyba jaki gościu jest i czy będzie o to robił dym czy niezbyt.
The child is grown
The dream is gone
  • 5985 / 1237 / 43
A potem się dziwić, że ludzie pałają niechęcią do narkomanów.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 46 / 2 / 0
Jeśli ewidentnie wiadomo, że to od Ciebie to idź do typa, powiedz, że kolega przypadkowo wyjebal/wypadło mu (nie wiem jak to z 'technicznego' punktu widzenia tam wyladowalo) przepros za kolegę i za zaistniałą sytuację. Jak chłop pije piwo to weź mu czteropak przynieś i raczej się dogadacie.

Albo przygraj kozaka, żeby nie robił z Ciebie narkomana bo sam go do sądu oddasz :D i że jak się od Ciebie nie odpierdoli to pozaluje ;)

Ja bym wybrał opcję nr 1, z sąsiadami lepiej kosy nie mieć bo Cię podpierdola jak będzie okazja ;)
  • 2883 / 303 / 0
Dokładnie, z sąsiadami warto żyć dobrze :)

gagarin dobrą opcję podrzucił
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 456 / 22 / 0
Jeśli to nie Twoje mieszkanie, a np. wynajmujesz to zastanów się czy warto tam dalej mieszkać skoro narobiłeś sobie już problemów. Tak ciężko niedopałki po fajkach wrzucić do popielniczki? Też bym się wkurwiała na miejscu sąsiada, a skoro ma pewność że to od Ciebie to nawet tłumaczenie że ''koledze wypadło'' może okazać się średnie. Idź i się dogaduj a przede wszystkim popracuj nad relacjami międzyludzkimi bo szybciutko źle skończysz . BTW. zrobiłeś to przypadkiem ?:D Bo to strasznie głupia sytuacja :D
"One, Two....Rabbit's Coming for You...
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
  • 21 / / 0
Skoro już kilka razy Cię "dyscyplinował", to jeśli po takim ostatnim kazaniu nic mu nie wrzucałeś a jest możliwość wrzucenia z zewnątrz, to możesz powiedzieć, że przecież Ty już pamiętasz, żeby mu nic nie wrzucać. A swoją drogą to co trzeba mieć w bani, żeby jakiekolwiek śmieci zrzucać z okna/balkonu (bo inaczej sobie nie wyobrażam mimowolnego wrzucenia dilerki na teren sąsiada)...
  • 2096 / 514 / 0
Tego typu działanie zalicza się do immisji bezpośrednich i jest regulowane na gruncie prawa cywilnego. W praktyce żadnemu normalnemu człowiekowi nie chciałoby się wytaczać sprawy cywilnej za okazjonalne zrzucanie śmieci na jego balkon. [1] Natomiast jeśli chodzi o charakter artefaktów to nawet jeśli zostałby znalezione przy Tobie to aby zaszło przestępstwo ilość nielegalnej substancji musiałaby być wystarczająca do odurzenia się przynajmniej jeden raz.

[1] https://pl.wikipedia.org/wiki/Immisja

Zamykam temat bo poza moralizowaniem jest on wyczerpany. Jeśli ktoś ma potrzebę coś w nim dodać sensownego i związanego z prawem to proszę o wiadomość na PW - KA
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.