Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 103 / 5 / 0
Tak sobie przeglądałem internet i natrafiłem na coś ciekawego: narkoman uzależniony od heroiny umarł, naprawdopodobniej z powodu przedawkowania. Sekcja zwłok wykazała, że w środku miał gówno ważące 9kg (22lbs). Załączam zdjęcia:

http://imgur.com/75TJemk?r

http://i.imgur.com/75TJemk.jpg

http://i.imgur.com/CO4gWxf.jpg

To gówno sięga od jego odbytu, prawie do jego serca.

Zatkało kakało xD

Daję linki, bo hypek nie przepuszcza tak dużych obrazków, a ja jestem zbyt leniwy by to zmniejszać. Kliknijcie sobie sami :)

Jakim cudem to jest w ogóle możliwe?
Nienawidzę wolności - zmusza do dokonywania wyboru. - Salvador Dali
  • 492 / 16 / 25
Opiaty to zaparcia. Zdarzaja sie też i ewenementy jak gowno gigant i bynajmniej nie jest to sprawa strefy 51.

Po za tym chyba też wolałbym kpinąć niż pozwolić rozerwać sie mojej dupie na amen.
I nagle czas zaczyna płynąć wolno jakoś w slowm'ie
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie :cool:
  • 672 / 127 / 0
Made my day. %-D ale ogolnie to o ja pierdole, jak mozna miec gowno dziekurwawiec kilo?!??!!
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12692 / 2456 / 0
Jenejro pisze:

Daję linki, bo hypek nie przepuszcza tak dużych obrazków..

Jakim cudem to jest w ogóle możliwe?
Tak zostało zaprogramowane : )
  • 9 / / 0
Oto ujawnia się cała prawda o opio, gówniana z nich sprawa.
Ciekawe jest to, że jeden organizm sobie jako tako poradzi, a drugi się zatka i... no.
Uwaga! Użytkownik Skrzydlata nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Tak się bał skręta ze sraczką na asyście, że wolał lecieć w drugą stronę %-D
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2881 / 302 / 0
Kurwa większe niż bliźniaki noworodki
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 917 / 235 / 0
Może był też uzależniony od loperamidu ;-)
  • 672 / 127 / 0
Loperamid podbija dzialanie opio, w sumie to mozliwe. Kurde, to chyba jest rekord swiatowy jakis w ogole, nie?
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2881 / 302 / 0
No trzeba byłoby to sprawdzić w Księdze Guinessa
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
ODPOWIEDZ
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.